Farioli geeft compliment aan broer van Berghuis

Foto: Farioli geeft compliment aan broer van Berghuis

Inmiddels heeft de aftrap van het Eredivisie-duel tussen Go Ahead Eagles en Ajax al plaatsgevonden. Maar natúúrlijk verscheen trainer Francesco Farioli van de Amsterdammers voor aanvang van de wedstrijd voor de camera van ESPN. Hij deelde onder meer een compliment uit aan de broer van Steven Berghuis.

Francesco Farioli: ‘Compliment aan Steven Berghuis gegeven’

Over Go Ahead zei de Italiaan namelijk: “Ik moet eerlijk zeggen dat ze over een fantastische aanvallende organisatie beschikken bij standaardsituaties. De broer van Steven Berghuis (Tristan Berghuis, actief als assistent-trainer bij Go Ahead, red.) gaat daarover. Gisteren heb ik Steven gecomplimenteerd, want het heeft ons veel werk gekost om een oplossing te vinden. We gaan zien of dat werkt.”

Brian Brobbey

Ook liet hij zich uit over de fitheid van Brian Brobbey. Momenteel staat Wout Weghorst in de punt van de aanval in De Adelaarshorst: “Na de wedstrijd tegen Fortuna heeft hij één keer individueel getraind, terwijl hij gisteren (vrijdag, red.) gedeeltelijk met de groep heeft getraind. We zijn hem nog steeds aan het managen. Hij kan vanavond wat minuten maken. Voor de basis is de keuze op Wout gevallen, ook omdat we onze krachten willen verdelen.”

Youri Baas is niet van de partij: “Aan het einde van de wedstrijd tegen Fortuna kreeg hij wat lichte pijn in zijn knie. Vrijdagochtend hebben we wat geprobeerd, maar hij voelde zich niet helemaal vrij. We geven er nu de voorkeur aan om hem een wedstrijd rust te geven.”

Ivan Perisic

Ook werd Farioli gevraagd naar Ivan Perisic, die zijn handtekening onder een contract bij PSV zette. Was Ajax voor hem in de markt? “Dit is niet iets om het nu over te hebben. Toen de transferwindow afgelopen was hebben we een paar dagen wat opties bekeken. Toen de inschrijving voor de Europa League was gesloten, hebben we de keuze gemaakt om niemand meer aan de selectie toe te voegen buiten Davy, wat een special case was.”

Heeft Berghuis’ broer dit inderdaad goed voor elkaar?

  • Vind ik wel, ja
  • Valt toch wel mee?
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie