‘Farioli gooit ‘lui’ Ajax-tweetal uit elftal’

Foto: ‘Farioli gooit ‘lui’ Ajax-tweetal uit elftal’

Voetbalverslaggever Christian Willaert vraagt zich af of Brian Brobbey en Steven Bergwijn ook onder de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli kunnen gedijen. Het zou de ESPN-commentator niet verrassen als de Italiaan ingrijpt wanneer het tweetal te weinig arbeid verricht.

Kunnen Brobbey en Bergwijn leveren wat Farioli vraagt?

“Afgelopen seizoen blonken zij niet uit in het veroveren van ballen in het laatste deel van het veld”, begint Willaert in het ESPN-programma Voetbalpraat over het minpunt van de Ajax-aanvallers. “En dat is een absolute must als je in het moderne voetbal resultaten wil boeken.”

“We hebben op het EK gezien dat ploegen met enorm goede spelers ver kunnen komen als ze dat doen”, vervolgt de verslaggever. “Als Bergwijn en Brobbey dat niet doen, dan zullen ze snel gewisseld worden door Farioli. Ik zeg niet dat Brobbey niet opgesteld wordt. Maar als hij geen druk zet en na zestig minuten moe is, dan komt Chuba Akpom er gewoon in.” Willaert wil zijn opmerkingen over Brobbey en Bergwijn wel enigszins nuanceren. “Het is niet zo dat Brobbey en Bergwijn luie spelers zijn die geen zin hebben om druk te zetten. Want Bergwijn heeft het in fases wel laten zien. En bij het Nederlands elftal heeft hij het een paar keer goed gedaan.”

Bezeten Farioli

De voetbalverslaggever wijst op het laatste gedeelte van het seizoen. “Aan het einde van het seizoen zag je dat hij zich extra kon motiveren voor een plekje bij Oranje. Maar je zag ook dat hij meeging in het niveau van Ajax dat omlaag ging.” Al denkt Willaert dat het ook mogelijk aan de trainer(s) van afgelopen seizoen lag. “Misschien was de coaching ook zodanig dat mensen niet tot het uiterste werden geprikkeld. En dan wordt het bij hem ook heel snel minder.”

Dat is volgens Willaert bij Farioli helemaal niet aan de orde. “De intensiteit in de coaching valt het meest op. Het is een cliché, maar deze man zit er echt bovenop. Een beetje vergelijkbaar met Peter Hyballa. Maar het is allemaal heel functioneel. Louis van Gaal had dat vroeger ook in de voorbereiding. Iedere gelegenheid die Farioli heeft om een speler aan te sporen of bij te sturen, grijpt hij aan.”

Denk jij dat Brobbey en Bergwijn hun basisplaats kwijtraken bij Ajax?

  • Ja, beiden
  • Alleen Brobbey
  • Alleen Bergwijn
  • Nee, beiden niet
11750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie