‘Farioli hakt knoop door over Ajax-spits’

Foto: ‘Farioli hakt knoop door over Ajax-spits’

Rafael van der Vaart en Kees Kwakman zijn erg benieuwd hoe Ajax-trainer Francesco Farioli straks met de spitspositie omgaat nu de Italiaan ook de beschikking heeft over Wout Weghorst. Met ook nog Brian Brobbey en Chuba Akpom binnen de gelederen denken de analisten dat er mogelijk onvrede gaat ontstaan binnen de Ajax-selectie.

Weghorst-dilemma voor Ajax-trainer Farioli

Aan tafel bij Studio Voetbal vertelt Van der Vaart dat hij wel het een en ander verwacht van de komst van Weghorst naar Ajax. “Sowieso veel energie, en ik denk ook veel ergernis. Er komt wel wat binnen, of zo. We hebben ons tijdens het EK natuurlijk weleens geërgerd aan de ‘Wout Weghorst-show’. Je kan in Nederland zelfs een ‘broodje Wout’ halen, waarschijnlijk is die ook in Amsterdam te koop nu.”

De voetbalanalist verwacht dat Weghorst niet voor de bank komt naar Ajax. “Ik denk dat hij ook niet gehaald is voor de bank. Ik denk dat ze hem bijna een basisplaats hebben beloofd. Hij was op het EK al ontevreden als hij niet speelde, hoe gaat dat dan bij Ajax? Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, ook omdat Ajax Brobbey heeft. Ik ben er wel van overtuigd dat Weghorst goals kan gaan maken, bijna niemand bij Ajax heeft zijn drive.”

Brobbey slachtoffer van komst Weghorst

Ook Kees Kwakman vertelt bij Dit was het Weekend benieuwd te zijn naar hoe Ajax dit gaat oplossen met de ’emotionele’ Weghorst. “Dat zijn we ook wel gewend toch? Dat het allemaal een beetje veel is. Dat hoort blijkbaar bij hem. We gaan hem vooral beoordelen op zijn voetbalkwaliteiten hopelijk en niet teveel op alles eromheen. Ik ben heel benieuwd hoe Ajax dit gaat oplossen.”

Presentator Milan van Dongen stelt dat het ‘een uitdaging’ wordt. “Akpom zal dan moeten vertrekken lijkt mij.” Daar haakt Kenneth Perez op in, die zich afvraagt waar de aanvaller nog naar toe moet. “Saudi-Arabië of Turkije, weet ik het”, reageert Kwakman. “Het zijn ook alle drie geen spitsen die er net achter kunnen spelen lijkt mij. Dat je zegt: eentje gaat er even net achter. Dan moeten ze al samen diep gaan spelen, dat doet Farioli ook niet. Dus ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.”

Kenneth Perez verwacht dat Weghorst in de basis gezet zal worden. “Diegene die niet gekozen wordt moet dat accepteren, hoe moeilijk dat ook is. Brobbey zal wel diegene zijn die gaat sneuvelen, want ik denk niet dat Weghorst gehaald is om op de bank te zitten. Dat zou wel echt de grootste kapitaalvernietiging zijn in de zin van: je hebt al niet veel geld, dan koop je hem toch niet om op de bank te zetten. Nu is hij niet al te duur geweest.”

Wie moet in de spits bij Ajax?

  • Weghorst
  • Brobbey
5445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie