‘Farioli hakt knoop door over Brian Brobbey’

Foto: ‘Farioli hakt knoop door over Brian Brobbey’

Ajax hoopt zaterdagavond de 5-0 zege op Fortuna Sittard een goed vervolg te kunnen geven op bezoek bij Go Ahead Eagles. Een tegenstander waar de Amsterdammers het de laatste jaren niet gemakkelijk mee hebben. Vorig jaar werd er nog, mede door briljant keeperswerk van Diant Ramaj, een benauwde 2-3 overwinning geboekt. De doelman zal nu echter niet onder de lat staan, want dit seizoen heeft Remko Pasveer de voorkeur gekregen van trainer Francesco Farioli. Naar verwachting zal de Italiaan ten opzichte van woensdag niet heel veel wijzigingen gaan doorvoeren.

Vermoedelijke opstelling: Brobbey enige vraagteken voor Ajax-trainer Farioli

Pasveer zal dus ook tegen De Eagles weer onder de lat staan en ook de achterste lijn van vier houden het vertrouwen van de Italiaan. Josip Sutalo, die dit seizoen een stuk beter voor de dag komt bij Ajax, vormt het centrum met Youri Baas, terwijl Devyne Rensch en Jorrel Hato als vleugelverdedigers zullen opereren.

Ook het middenveld wordt intact gelaten door Farioli, waardoor Davy Klaassen gewoon vanaf de bank zal beginnen. De routinier maakte afgelopen woensdag al wel zijn rentree in de tweede helft tegen de Limburgers. Kian Fitz-Jim blijft echter zijn basisplek gewoon behouden, wat ook geldt voor aanvoerder Jordan Henderson en Kenneth Taylor. Laatstgenoemde opende afgelopen woensdag de score tegen Fortuna.

Brobbey, Akpom of Weghorst in de spits bij Ajax

Voorin is het nog even de vraag of Brian Brobbey terugkeert, want de spits moest het duel met Fortuna missen vanwege een lichte blessure. Farioli had na afloop van dat duel echter goede hoop dat de spits er tegen Go Ahead wel weer bij is. “We moeten de situatie nog bekijken, maar ik ben er vrij zeker van dat hij onderdeel uitmaakt van de selectie tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.” Dat zou er ook op duiden dat Chuba Akpom weer plaats moet maken voor Brobbey. Weghorst blijft daardoor opnieuw op de bank.

Opstelling Ajax tegen Go Ahead Eagles:

Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts.

Wie moet er in de spits tegen Go Ahead?

  • Akpom
  • Brobbey
  • Weghorst
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie