“Farioli is voor mij onnavolgbaar”

Foto: “Farioli is voor mij onnavolgbaar”

Ajax staat er ten opzichte van een jaar geleden veel beter voor. Dat is deels de verdienste van Francesco Farioli, maar toch klinkt er na de 1-0 zege op Willem II ook harde kritiek op de Italiaanse trainer.

Ibrahim Afellay niet onder de indruk van Ajax-trainer

“Hij is voor mij onnavolgbaar”, oordeelde Ibrahim Afellay zondagavond in Studio Voetbal. “Je gooit gewoon weer het hele elftal op de schop. Afgelopen donderdag win je de wedstrijd met de hakken over de sloot. Tegen tien man heb je nog moeite om overeind te blijven. Ajax zit niet in de situatie waarin het zo goed draait dat je zomaar zo veel spelers kunt wisselen.”

Afellay vervolgt: “Je moet werken aan vastigheden, zodat jongens aan patronen kunnen werken. Op deze manier creëer je geen vastigheid. Je creëert alleen maar irritatie onderling bij spelers, omdat ze gewisseld worden. Ze protesteren niet op een manier waarop het helemaal van ze afdruipt, maar het voetbalt niet lekker als je van tevoren weet dat je er iedere keer na zestig minuten spelen uit wordt gehaald.”

Italiaanse mentaliteit

Ron Jans, de huidige trainer van FC Utrecht, sluit niet uit dat de Italiaanse achtergrond van Farioli hier een grote rol speelt. “Misschien heeft het iets met cultuur te maken. Ik begrijp het voor een gedeelte, maar dit is wel heel extreem. Het kost gewoon punten. Het is een collega en ik vind dat hij het best aardig doet, maar het is zo extreem. Het elftal wordt er niet beter van.”

Afellay vindt dat Feyenoord-trainer Brian Priske in verhouding meer laat zien dan Farioli. “Bij Ajax kon het niet slechter en bij Feyenoord had onder Arne Slot in de afgelopen jaren ver boven verwachting gepresteerd. Als zo’n trainer dan vertrekt, je moet hem opvolgen, je sleutelspelers vertrekken ook nog eens en je dit binnen zo’n korte tijd neerzet…”

Is Farioli de ideale trainer voor dit Ajax?

  • Ja
  • Nee
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie