“Farioli kan een echte Ajax-trainer worden, maar…”

Foto: “Farioli kan een echte Ajax-trainer worden, maar…”

Mike Verweij sluit niet uit dat Francesco Farioli gaat slagen als hoofdtrainer van Ajax. De clubwatcher hoopt alleen wel dat de Italiaan lering trekt uit de periode onder Erik ten Hag.

Mike Verweij spiegelt Francesco Farioli aan Erik ten Hag

“We moeten Farioli zeker niet afschrijven, want iedereen verdient een kans. Je ziet gewoon heel veel parallellen met Erik ten Hag”, vertelt Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off. “Ten Hag was volledig overtuigd van zijn eigen visie en kwam de eerste dag met een FC Utrecht-tas het complex op. Dat is niet handig, maar hij heeft het uiteindelijk fantastisch gedaan.”

De Ajax-watcher vervolgt: “Hij geloofde in het begin ook veel te veel in zijn eigen succes, totdat Dusan Tadic en nog wat anderen met hem in gesprek gingen. De spelers hebben toen aangegeven: ‘We gaan een doodlopende weg in’. Uiteindelijk is hij een topcoach gebleken. Er werd geweldig voetbal gespeeld en hij was een echte Ajax-trainer. Farioli kan dat ook, maar hij moet wel op het goede pad gezet gaan worden.”

Valentijn Driessen hekelt Ajax-wisselingen

Valentijn Driessen vindt het bizar dat Farioli maar blijft wisselen in zijn basisploeg. “Het gaat niet om de eerste nederlaag, maar om het hele proces dat je ziet. Je ziet niets groeien. Iedere keer dat slappe geouwehoer over fitness. Ajax is een voetbalclub en je moet gewoon de beste spelers opstellen. Als ze niet meer kunnen, haal je ze er dan af. Je gaat niet experimenteren.”

Ajax verloor zondag met 2-1 van promovendus NAC Breda. Eerder die week was Panathinaikos al met 0-1 te sterk, maar die wedstrijd werd alsnog met een glimlach afgesloten dankzij een penaltyserie.

Gaat Farioli slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie