Farioli kraakhelder over keeperskwestie Ajax: “Geen topic”

Foto: Farioli kraakhelder over keeperskwestie Ajax: “Geen topic”

Francesco Farioli heeft zich woensdag nog niet in zijn kaarten laten kijken wat betreft de keuze voor de eerste keeper van Ajax. Van de week verschenen in diverse media berichten dat de Italiaan voor Remko Pasveer zou hebben gekozen in plaats van Diant Ramaj, maar daarover wilde Farioli niets kwijt op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel met FK Vojvodina.

Farioli spreekt zich uit over opstelling Ajax en geeft nog niks prijs

Op het persmoment vertelde Farioli dat hij zijn spelers pas donderdagochtend inlicht wie er tegen Vojvodina gaan spelen. “Ik probeer de beste beslissing te maken. De voorbereiding helpt me om de spelers te leren kennen en dieper te reflecteren. We hebben elke wedstrijd anders gespeeld, omdat ik meer chemie wilde tussen de spelers. Ajax heeft meerdere spelers per positie en de concurrentiestrijd is erg hard. Ze hebben allemaal het verlangen om hun kwaliteiten te laten zien.”

Daarnaast is het volgens de oefenmeester ook nog niet een definitieve opstelling. “Het is slechts het begin. Morgen starten er elf spelers. Vijf spelers zullen invallen om de wedstrijd in het hoge tempo uit te spelen. De spelers die niet invallen zijn ook belangrijk. Alles wat we doen, doen we als collectief. We hebben die energie en het commitment van iedereen nodig.”

Farioli kreeg de vraag of hij ook de verschillen wilde uitleggen over de keeperskwaliteiten van Pasveer en Ramaj, maar daarop wilde de Italiaan absoluut niet ingaan. “Dit is geen topic dat interessant is om nu te bespreken. Het gaat om de wedstrijd tegen Vojdovina en niet om een analyse van de keepers van Ajax. “

Wie moet er op doel bij Ajax?

  • Pasveer
  • Ramaj
528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie