Farioli maakt naam volgende speler bekend die weg mag

Foto: Farioli maakt naam volgende speler bekend die weg mag

Naci Ünüvar mag vertrekken bij Ajax. Dat bevestigde Francesco Farioli tijdens de Open Dag maandag van de Amsterdammers.

Ook Naci Ünüvar heeft geen toekomst bij Ajax en mag vertrekken

Ajax kampt met een te grote selectie, waardoor er een aantal spelers mogen vertrekken. De leiding hoopt ze te verkopen, waarna het vervolgens zelf in actie kan komen op de transfermarkt. Eerder werd duidelijk dat Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal, Borna Sosa en Silvano weg mogen bij Ajax, zij werden verplaatst naar de beloftes.

Ook Ünüvar mag Ajax dus verlaten. De Zaandammer kwam al op 8-jarige leeftijd op De Toekomst terecht en gold als een groot talent. Begin 2020 maakte hij onder Erik ten Hag zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, tijdens de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0) benutte Ünüvar een strafschop. Hij werd hiermee de jongste scorende debutant in de historie van Ajax.

Ondanks dat succesvolle debuut maakte Ünüvar weinig minuten meer in de hoofdmacht. Na vlieguren gemaakt te hebben bij Jong Ajax werd hij daarna verhuurd aan Trabzonspor en FC Twente. Zijn toekomst ligt niet bij Ajax. “Dit is nooit makkelijk”, vertelde Farioli bij ESPN om spelers op de transferlijst te zetten.

‘Geen ruimte voor kwaliteiten van speler’

“Dit is het enige deel van mijn baan waar ik niet van hou. Maar het hoort erbij als trainer. Toen ik coach werd, heb ik mezelf voorgenomen om niets te verhullen en altijd direct te zijn in mijn communicatie. Als het goed gaat, ben ik de eerste die iemand feliciteert. Maar als ik geen ruimte zie voor de kwaliteiten van een speler, ben ik ook zo eerlijk om dat aan te geven. De club steunt mij hierin”, besloot de Italiaan.

Maakt Farioli hier een fout?

  • Ja, Ünüvar verdiende een kans
  • Nee, niet goed genoeg
602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie