Farioli reageert op late verkoop Bergwijn (en uitblijven vervanger)

Foto: Farioli reageert op late verkoop Bergwijn (en uitblijven vervanger)

Francesco Farioli is door Ajax toch enigszins in de problemen gebracht nu Steven Bergwijn is verkocht en er geen vervanger meer kwam – Kamaldeen Sulemana was te laat, naar de zin van de FIFA -. Farioli reageert er nu op.

Francesco Farioli ziet twee kanten aan verkoop Steven Bergwijn door Ajax

“Aan de ene kant wilde ik een paar dagen voor het sluiten van de markt mijn telefoon uitzetten. Dat heb ik geprobeerd, maar er kwamen natuurlijk wel een paar telefoontjes”, zegt Farioli op Ajax TV. “Zoals je je kan voorstellen wilde ik graag alle spelers behouden, want ze waren allemaal belangrijk voor het proces. Aan de andere kant is er de realiteit: de financiële situatie van de club, de noodzaak en de wens om dat te herstellen. Dat offer en dat verlies was nodig om het plaatje weer wat completer te maken.”

“Aan de sportieve kant zijn we duidelijk twee belangrijke spelers kwijtgeraakt”, doelt Farioli naast Bergwijn ook nog op Carlos Forbs, die is verhuurd aan Wolverhampton Wanderers. “Ook met de speler die nog zou komen (Sulemana, red.) was het wat chaotisch en dat zorgde ook voor wat frustratie bij alle betrokkenen. Maar nu staan we op een punt dat we kunnen huilen om wat er is gebeurd of we kunnen vooruitkijken en zoeken naar een oplossing. Sinds mijn aanstelling zeg ik dat ik wil evalueren wat ik onder controle heb en we hebben spelers met kwaliteit en menselijke waarden. Dit is een extra uitdaging bovenop de uitdagingen die we al hadden.”

De Italiaanse coach wil vooruit kijken. “Ik probeer meteen te denken: “Wat nu?” Deze vraag stel ik mezelf al een paar dagen en daar komen ideeën en mogelijkheden uit voort. Waar ik veel vertrouwen uit put is dat er veel kwaliteiten, voetbalkwaliteiten, in de groep zijn. We hebben veel intelligente spelers die zich makkelijk aan verschillende scenario’s kunnen aanpassen. Bovendien hebben we, dat is voor mij heel belangrijk, spelers met sterke normen en waarden. Ik weet zeker dat zij, met de moeilijkheden voor ons, zullen reageren zoals dat nodig is.”

Ajax had Bergwijn achteraf helemaal niet moeten verkopen

  • Eens
  • Oneens
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie