Farioli steunt Brobbey: “Dat weet ik zeker”

Foto: Farioli steunt Brobbey: “Dat weet ik zeker”

Ajax-trainer Francesco Farioli weigert Brian Brobbey te laten vallen. In tegenstelling tot Wout Weghorst (tweemaal) wist de bonkige spits wéér niet te scoren in de Eredivisie, maar ook na de 3-4 zege op Heracles Almelo staat de Italiaan pal achter hem.

Ajax-trainer neemt het op voor Brian Brobbey

“Het was niet de wedstrijd met de beste balans. Helaas heeft het ons veel energie gekost”, zo analyseert Farioli de wedstrijd tegenover ESPN. “We creëerden veel kansen en we hadden op voorsprong moeten komen. Hierna ging het van 1-0 naar 1-1, 2-1 en 2-2. Daarna komen we op voorsprong en valt na een paar minuten de gelijkmaker alweer. Uiteindelijk hebben de spelers karakter en de wil om de wedstrijd te winnen getoond.”

Bij 0-0 had Brobbey zijn team op voorsprong moeten zetten. “Het gaat niet alleen om de kans van Brian”, reageert Farioli. “Het was een grote kans, maar we hadden ook andere situaties. We moeten er beter in worden, dat is duidelijk. Het is belangrijk om dit type wedstrijd in de richting te brengen die we willen. Het neusje voor de goal mist, maar Brian is een belangrijke speler. Ik weet zeker dat hij snel weer begint te scoren.”

Brobbey maakte dit seizoen nog geen Eredivisie-treffer. De spits werd in Almelo ook weer gewisseld, maar stelt Farioli: “Het is belangrijk om ieders bijdrage te maximaliseren. Alle spelers zijn belangrijk en brengen veel. In de laatste drie wedstrijden behaalden we zes punten door een speler die vanaf de bank kwam.”

Te weinig stabiliteit

De Ajax-trainer beaamt dat zijn team opnieuw moest knokken voor drie punten. “We moeten meer scoren en minder doelpunten tegen krijgen. Met een beter vermogen om het om te zetten in de laatste meters was de wedstrijd waarschijnlijk anders verlopen. Daarnaast is er altijd de tegenstander die de wedstrijd van hun leven speelt. Als Ajax er is, is het stadion vol en heeft iedereen extra energie. Ze hebben het goed gedaan, met veel energie, dus we moeten Heracles credits geven voor de prestatie.”

Moet hij Brobbey blijven opstellen?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie