‘Farioli troeft Ajax-voorgangers af: een betere soep’

Foto: ‘Farioli troeft Ajax-voorgangers af: een betere soep’

Francesco Farioli won zijn eerste officiële duel met Ajax. Donderdagavond werd FK Vojvodina in eigen huis met 1-0 verslagen. De ochtendkranten constateren voorzichtige verbetering in Amsterdam, maar stellen dat er ook nog genoeg werk aan de winkel is.

Ochtendkranten zien zichtbare verbetering bij Ajax onder Farioli

“Francesco Farioli hoopte Vojvodina met een paar verrassingen in zijn basisopstelling omver te blazen, maar Ajax kon bij een stortvloed aan kansen niet doordrukken”, begint De Telegraaf zijn analyse over het duel. Ajax mikte voor de rust al acht keer op doel, maar de trekker overhalen bleek een ander verhaal. De ploeg kwam zelfs nog goed weg toen Vojvodina-aanvaller Aleksa Vukanovic twintig minuten voor tijd op de paal mikte.”

De ochtendkrant zag Ajax vooral in de eerste helft goed voor de dag komen. “Toen het na een minuut of twintig begon te lopen, meldde het vernieuwde Ajax van Farioli zich veelvuldig voor het doel van Vojvodina. Het enige en belangrijkste wat eraan ontbrak bij de vuurdoop van de Italiaanse coach was een vroege goal. Daarmee hadden de Amsterdammers het zich een stuk makkelijker kunnen maken. Pas in de slotfase kopte Van den Boomen binnen op aangeven van Mika Godts.”

Ajax vergeet trekker in eerste helft over te halen

Ook het Algemeen Dagblad is van mening dat het elftal van Farioli zich in de eerste helft tekort deed. “De Italiaanse oefenmeester zag dat zijn elftal het voor rust in een schiettent naliet om het ticket voor de derde voorronde van de Europa League praktisch al te grijpen. Na rust bleef Ajax zelfs een paar keer een dramatische uitgangspositie bespaard.” De krant zag ook wel degelijk een verschil met het Ajax van vorig seizoen. “In spelvreugde, in patronen, in cohesie en in vorm. Het begin was onwennig, maar in het tweede kwart trok de ploeg van Farioli de teugels serieus aan. De bal ging gemakkelijk en vaak ook in één keer van voet naar voet.”

Na rust zag de krant dat het Ajax wel een stuk moeilijker afging. “Vojvodina is ook geen wonderploeg, maar Farioli, die nog niet één keer klaagde over een gebrek aan versterkingen, beschikte over slechts vijf basisspelers van vorig seizoen en voegde daar een handvol voetballers aan toe dat zich al (eens) richting uitgang begaf. Zeker voor de rust liet hij zien met dezelfde ingrediënten een betere soep dan zijn voorgangers te kunnen serveren.”

Oogt Ajax onder Farioli beter dan vorig seizoen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie