Farioli vijzelt ‘Ajax-miskoop’ op: “Topfit en altijd klaar om te spelen”

Foto: Farioli vijzelt ‘Ajax-miskoop’ op: “Topfit en altijd klaar om te spelen”

Josip Sutalo lijkt helemaal opgebloeid onder de leiding van Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester geeft de Kroaat het nodige vertrouwen en wil de verdediger ook meer verantwoordelijkheden geven. Sutalo kan tot nu steevast op een basisplaats rekenen onder Farioli.

Farioli lovend over ontwikkeling Sutalo

“Hij doet het gewoon heel goed”, vertelt Farioli, geciteerd door Ajax Life over de prestaties van Sutalo. “Hij geeft de ploeg veel balans en is oplettend.” De Italiaanse oefenmeester weet heel goed waar Farioli vandaan moet komen. “Zoals iedereen weet, was vorig seizoen moeilijk voor hem. Maar sinds zijn terugkeer heeft hij een nieuwe spirit en toont hij een andere energie. Ik wil hem daarom de verantwoordelijkheden en het vertrouwen geven. De kans die hij nu krijgt, heeft hij verdient. Ik ben heel blij voor hem. Josip is topfit en altijd klaar om te spelen.”

Ajax plaatste zich donderdagavond voor het hoofdtoernooi van de Europa League en dat mag volgens Farioli best gevierd worden. “We speelden zes wedstrijden en drie speelrondes. We hebben hard gewerkt voor dit Europa Leagueticket. We komen van ver. Voor Ajax is dit ontzettend belangrijk. Het geeft ons een goede boost voor de komende periode.”

Zondag hoeft Ajax niet in actie komen, want De Klassieker tegen Feyenoord is afgelast. Reden voor Farioli om zijn spelers enkele dagen vrij te geven. “Het is een goede kans om iedereen wat dagen vrij te geven. Ik ga zelf naar Italië. Sinds ik hier ben, heb ik mijn familie niet gezien. Daarna bereiden we ons voor op FC Utrecht-thuis.”

Moet Sutalo zijn basisplaats behouden bij Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
639+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie