Farioli wijst naar ‘big balls’ van Godts en Gaaei

Foto: Farioli wijst naar ‘big balls’ van Godts en Gaaei

Ook voor Francesco Farioli duurde de strafschoppenserie tussen Ajax en Panathinaikos natuurlijk veel te lang. Op een gegeven moment ging de Italiaan maar zitten, zoekend naar een flesje water (dat hij niet kon vinden). Na de winnende penalty van Anton Gaaei was de Italiaan natuurlijk méér dan verheugd.

Francesco Farioli vertelt over de ‘big balls’ van Mika Godts en Anton Gaaei

Hij had zijn spelers er wel op laten trainen, vertelde de coach op de persconferentie na de Europa League-partij: “Aan het einde van de trainingssessie ga je wel strafschoppen oefenen, omdat je rekening houdt met dit scenario.”

Farioli had complimenten over voor zijn keeper én Mika Godts en Anton Gaaei: “Remko Pasveer had vijf geweldige reddingen. En twee spelers deden het heel knap. Eigenlijk meer dan twee, maar Mika en Anton gingen echt met big balls achter die bal staan.”

“Dit zorgt ook voor een andere dynamiek bij de rest van de spelers. Want de druk was heel hoog. We hebben de afgelopen dagen ook gekeken naar de penalty’s die onze spelers in het verleden hebben genomen. Daardoor hadden we bijvoorbeeld heel veel vertrouwen in Mika”, vervolgde de Italiaan.

“Heel vervelend”

Eigenlijk nam Gaaei wraak na zijn fouten van vorig seizoen: “Als je zo’n positieve houding hebt en zo hard blijft werken, dan komt het er een keer uit. Hij heeft veel kwaliteiten. Afgelopen seizoen was heel vervelend voor hem. Hij is ook twee keer vroeg in de eerste helft gewisseld. Dit seizoen bouwt hij aan zijn zelfvertrouwen en hij grijpt elke kans aan. Hij vraagt nergens om en is gewoon klaar om zijn kansen te pakken. Hij schoot ze geweldig binnen. Voor hem was dit heel belangrijk.”

Big balls?

  • Absoluut
  • Mwah
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie