‘Farioli wil lieveling ophalen bij Nice maar vangt bot’

Foto: ‘Farioli wil lieveling ophalen bij Nice maar vangt bot’

Ajax heeft naar verluidt een bod gedaan op Evann Guessand, dat is afgewezen door OGC Nice. Meerdere clubs zouden interesse hebben in de 23-jarige aanvaller.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

OGC Nice heeft een bod van Ajax afgewezen op Evann Guessand

L’Équipe weet dat een bieding van Ajax op Guessand in de prullenbak is gegooid door Nice. Het is niet duidelijk hoeveel het eerste bod van de Amsterdammers bedroeg, de Ligue 1-club verlangt ieder geval een bedrag rond de 20 miljoen euro voor de Franse Ivoriaan. Een dergelijke transfersom lijkt voor Ajax momenteel in ieder geval niet haalbaar. Daarnaast zit Nice hoog in de boom: de aanvaller die tot 2026 vastligt is volgens Transfermarkt zo’n 8 miljoen waard.

Farioli kijkt rond bij oude club

Vreemd is het ieder geval niet dat trainer Francesco Farioli rondkijkt bij zijn oude werkgever in jacht op versterkingen. Zo staan ook Pablo Rosario nog altijd op de radar in de Johan Cruijff ArenA, maar moeten er eerst spelers vertrekken uit de hoofdstad. Onder Farioli brak Guessand vorig seizoen door bij Nice, waar hij in 34 competitieduels tot zes treffers kwam. De enkelvoudig international doorliep de jeugdopleiding bij de club, nadat hij de hoofdmacht bereikte werd hij nog verhuurd aan Lausanne Sport en FC Nantes.

Volgens de berichtgeving heeft Ajax veel concurrentie in de strijd om Guessand. Ook Bologna, VfL Wolfsburg, Villarreal en Girona zouden azen op de handtekening van de multifunctionele aanvaller. Nice wil hem eigenlijk niet kwijt, ook omdat Terem Moffi een zware blessure opliep. Hierdoor heeft de club enkel Guessand en Gaëtan Lobarde over als beschikbare aanvallers. Een vertrek van Guessand lijkt dan ook een moeilijk verhaal te worden.

Haalbaar voor Ajax?

  • Denk het toch wel
  • Zeker niet
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie