FC Barcelona knokt zich naar tweede plek

FC Barcelona heeft de tweede plaats in LaLiga opnieuw te pakken. De Catalaanse club is Girona weer voorbij gestreefd dankzij de 2-0 overwinning op Real Sociedad.

FC Barcelona boekt belangrijke zege op Real Sociedad

Er is FC Barcelona dit seizoen veel aan gelegen om de tweede plaats achter Real Madrid te bemachtigen. Niet alleen gaat het om sportieve genoegdoening, maar financieel kan men dit succes ook heel goed gebruiken. Een toptwee-klassering is namelijk vereist om deel te mogen nemen aan de Supercopa de España en daar hangt een lucratief bedrag aan vast. Gezien de financiële problemen kan Barça dat bedrag goed gebruiken.

Zonder Frenkie de Jong (enkelblessure) had FC Barcelona het lastig tegen Real Sociedad. Vooral Sheraldo Becker zorgde meermaals voor gevaar, maar de Nederlandse aanvaller wist doelman Marc-André ter Stegen niet te passeren. Vijf minuten voor rust wist de thuisclub wel toe te slaan dankzij Lamine Yamal.

Tijdens de tweede helft vergat FC Barcelona lange tijd de nekslag toe te dienen aan Real Sociedad. De Basken mochten daardoor blijven hopen op een punt, maar mede dankzij goed keeperswerk van Ter Stegen bleef de gelijkmaker uit. In de eindfase wist Raphinha de sprong naar plek twee alsnog veilig te stellen door een penalty te benutten.

Scoreverloop: 1-0 (40′) Y. Lamal, 1-1 (90′) L. Yamal (strafschop)

Gaat FC Barcelona de tweede plek behouden?