FC Emmen geeft driemaal voorsprong uit handen, Helmond Sport blijft op valreep koploper

Excelsior Rotterdam won maandagavond overtuigend met 4-0 van VVV-Venlo. Ook FC Den Bosch pakte de 3 punten, maar dankzij een late treffer van Helmond Sport blijft de laatste club koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Den Bosch en Excelsior blijven achter Helmond Sport

Voorafgaand aan de speelronde stond Helmond Sport bovenaan. De club leek tegen TOP Oss lang niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel, maar daar bracht Dario Sits in de blessuretijd verandering in. FC Den Bosch en Excelsior deden ook hun plicht. Dankzij doelpunten van Danzell Gravenberch, Wessel Kooy en Byron Burgering wonnen de Noord-Brabanders met 3-0. Excelsior scoorde een doelpunt méér. Jacky Donkor maakte vroeg de openingstreffer, waarna Richie Omorowa tweemaal scoorde. José de Almeida Reis zorgde voor het slotakkoord.

Emmen ziet Vitesse laat langszij komen

FC Emmen slaagde er in eigen huis niet in om degradant Vitesse te verslaan, ondanks driemaal op voorsprong te hebben gestaan. Fridolin Wagner zette de thuisploeg na een half uur spelen op 1-0, maar vlak voor rust zorgde Miliano Jonathans voor de gelijkmaker. In de tweede helft kwam FC Emmen via Kélian Nsona opnieuw op een voorsprong te staan. Waar Marcus Steffen enkele minuten later de 2-2 op het scorebord zette, leek Franck Evina zijn team twintig minuten voor tijd de zege te bezorgen. Giovanni Büttner gooide echter roet in het eten.

Gelijkspel Cambuur en Roda JC, ADO Den Haag slikt late gelijkmaker

ADO Den Haag speelde tegen Jong PSV ook op de valreep gelijk. De Eindhovenaren zaten binnen een half uur op rozen, toen Emir Bars de 1-0 binnenschoot. Na de theepauze stelde ADO Den Haag orde op zaken. Finn de Bruin zette vlak na rust de gelijkmaker op het scorebord en Daryl van Mieghem werkte de tweede treffer binnen. Sven van der Plas maakte twee minuten voor tijd vervolgens de 2-2, waardoor de Hagenezen opnieuw tegen puntverlies aanliepen. Sc Cambuur en Roda JC kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Keert Excelsior dit seizoen terug naar de Eredivisie?