‘FC Groningen plukt Duarte-opvolger weg bij Almere City’

Foto: ‘FC Groningen plukt Duarte-opvolger weg bij Almere City’

FC Groningen heeft in de persoon van Stije Resink een opvolger gevonden voor Laros Duarte meldt RTV Noord. De 21-jarige middenvelder komt over van Almere City en tekent een meerjarig contract bij de Trots van het Noorden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Groningen haalt Resink weg bij Almere City

De 21-jarige Resink is bij Almere City een vaste waarde op het middenrif en kwam vorig seizoen tot 32 wedstrijden. Daarin was hij goed voor één doelpunt en twee assists. Afgelopen zaterdag droeg Resink nog de aanvoerdersband bij Almere City in de met 1-7 verloren wedstrijd tegen PSV.

Resink heeft bij Almere nog een contract tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar, waardoor Groningen een transfersom moet overmaken naar de club van trainer Hedwiges Maduro. Het is onbekend hoe hoog het bedrag is dat de Groningers op tafel moeten leggen.

Resink direct in actie tegen Almere City

Technisch manager Art Langeler onthulde eerder al in De Koffiepodcast van RTV Noord dat Groningen nog zoekende was naar een middenvelder. “We zijn nog zoekende, in de zin dat we nog ruimte hebben om een speler, misschien wel twee, te kunnen aantrekken. Dat moet iemand zijn die ons kan helpen in de toekomst en ook geen andere spelers in de weg staat. We richten ons het meest op de middenveldpositie.”

Opvallend genoeg speelt Groningen komende zaterdag tegen Almere City. Resink zou daardoor direct tegen zijn oude werkgever in actie kunnen komen. Groningen hoopt tevens nog in de komende dagen een oplossing te kunnen vinden voor de overbodige Kevin van Veen.

Een goede aanwinst voor Groningen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie