FC Groningen wint in doelpuntrijk duel van Ajax

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie[/img]Ajax heeft zondagmiddag in en tegen FC Groningen met 3-2 verloren. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van de Russische middenvelder Levchenko, die vanaf elf meter raak schoot. Vier minuten daarna stond het al weer gelijk, door een doelpunt van Klaas Jan Huntelaar. Het betekende zijn 28e doelpunt dit seizoen. In de 47e minuut, vlak voor de theepauze, zette Erik Nevland de noorderlingen weer op voorsprong, waardoor beide ploegen met een 2-1 stand gingen rusten.

Na rust maakte Ajax-verdediger Thomas Vermaelen in de 68e minuut weer gelijk. Lang kon Ajax er niet van genieten, want Groningen-verdediger Van der Linden maakte drie minuten na de gelijkmaker de beslissende 3-2. Uiteindelijk moest Ajax ook nog met 10 man verder nadat Thomas Vermaelen tegen z’n tweede gele kaart was aangelopen.

[b]FC Groningen – Ajax: [u]3-2 (2-1)[/b][/u]
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-0 Yevgeni Levchenko (’13, pen)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-1 Klaas-Jan Huntelaar (’17)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 2-1 Erik Nevland (’45+2)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 2-2 Thomas Vermaelen (’68)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 3-2 Antoine van der Linden (’71)
[img align=left]uploads/rood[/img]: Thomas Vermaelen (’78, 2x geel, Ajax)
[img align=left]uploads/geel[/img]: Matthijs, Nevland (FC Groningen), Boukhari, Huntelaar (Ajax)