FC Twente gaat strijdend ten onder tegen Red Bull Salzburg

De missie van FC Twente voor de return van de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Red Bull Salzburg was duidelijk: in de eigen Grolsch Veste moest er, na de 2-1 nederlaag in het eerste duel, gewonnen worden. Dat lukte niet, maar er vielen wel héél erg veel doelpunten.

FC Twente-Red Bull Salzburg 3-3

De Tukkers kenden voor eigen publiek een valse start van jewelste, want na 25 minuten spelen stond het al 0-2 voor de gasten. Maurits Kjaergaard verzorgde de openingstreffer en Nene Dorgeles tilde de marge naar twee. Salzburg had ook (verreweg) het beste van het spel in Enschede, maar kon een tegentreffer niet voorkomen: uit een hoekschop kopte Mees Hilgers raak, wat voor enige hoop zorgde.

Na de rust bleef Carel Eiting achter in de kleedkamer en mocht Mitchell van Bergen het proberen. Dat sorteerde echter niet het gewenste effect, want in een mum van tijd zorgde Moussa Yeo voor de 1-3. Voor Twente veranderde er echter niet zo heel veel, want achtervolgen bleef achtervolgen. En dat deden de Tukkers met verve: de geschiedenis herhaalde zich, maar dit keer met Alec Van Hoorenbeeck als eindstation van een corner.

Penalty en 3-3

Na een handsbal van Michel Vlap floot de scheidsrechter van dienst voor een strafschop en dat leek de genadeklap, maar dat was het niet. Lars Unnerstall hield de pingel van Kjaergaard namelijk tegen en pardoes maakte Sem Steijn er nog 3-3 van ook, twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Een slotoffensief (mét grote mogelijkheden, vooral voor doelpuntenmaker Steijn) mocht echter niet baten: Twente mag zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League.

Scoreverloop: 0-1 (17′) M. Kjaergaard, 0-2 (25′) N. Dorgeles, 1-2 (43′) M. Hilgers, 1-3 (46′) M. Yeo, 2-3 (64′) A. Van Hoorenbeeck, 3-3 (87′) S. Steijn