FC Twente herhaalt United-kunstje tegen Fenerbahçe

Foto: FC Twente herhaalt United-kunstje tegen Fenerbahçe

Na de knappe 1-1 tegen Manchester United op Old Trafford heeft FC Twente deze donderdagavond weer gelijkgespeeld in het tweede toernooi van Europa, de Europa League dus. Tegen het Fenerbahçe van José Mourinho werd het eveneens één tegen één. Al hadden de Tukkers misschien wel wat meer verdiend.

FC Twente speelt fris tegen Fenerbahçe, maar kan net niet winnen

Fenerbahçe trad vandaag aan met een hele hoop Eredivisie-bekenden in de opstelling: Sebastian Szymanski, Sofyan Amrabat, Jayden Oosterwolde en Dusan Tadic. Tadic en Oosterwolde kwamen in het verleden zelfs uit in De Grolsch Veste.

Twente schoot uit de startblokken tegen de Turken van Mourinho én kreeg al vroeg in de wedstrijd mogelijkheden. Via Michel Vlap bijvoorbeeld, die echter doelverdediger Dominik Livakovic op zijn weg vond. De Kroatische ballenpakker keerde de inzet van de middenvelder. Aan de andere kant van het veld was Oosterwolde gevaarlijk (hij raakte de lat) en reageerde Lars Unnerstall als een kat bij een kans voor Youssef En-Nesyri.

Het was desondanks Twente dat verdiend op voorsprong kwam via Vlap, die raak kopte uit een ragfijne voorzet van Youri Regeer. De assistgever had vervolgens de 2-0 op zijn schoen, maar hij kon de marge net niet naar twee tillen.

Ook in de tweede helft waren de Tukkers de bovenliggende partij, maar nadat Mitchell van Bergen er eveneens niet 2-0 van had gemaakt, bracht Mourinho twee ‘stormrammen’ in: Allan Saint-Maximin en Edin Dzeko. Uiteindelijk was het echter Tadic die voor de 1-1 zorgde, na een schitterende steekbal van Amrabat. Daar bleef het vervolgens bij, ondanks dat het steeds meer open kwam te liggen. Er werd niet meer gescoord.

Scoreverloop: 1-0 (29′) M. Vlap, 1-1 (71′) D. Tadic

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie