FC Twente mag nieuwe Europese trip boeken

FC Twente heeft zich donderdagavond geplaatst voor de play-offronde van de Conference League. De Tukkers maakten ook in de return tegen Riga FC geen fout: 0-3.

Tukkers winnen ook in Riga

Trainer Joseph Oosting zag FC Twente in de heenwedstrijd een 2-0 overwinning boeken. In Enschede liet zijn team na om een grotere marge neer te zetten, waardoor Riga nog enigszins mocht dromen van een stunt. De formatie uit Letland zette doelman Lars Unnerstall daadwerkelijk aan het werk in de return, maar de eredivisionist kwam geen moment echt in gevaar.

FC Twente kreeg gedurende de eerste helft ook al de mogelijkheden om het tweeluik definitief te beslissen. Zo claimde de bezoekende club een strafschop voor een vermeende overtreding op Manfred Ugalde, redde Riga-doelman Nils Purins op twee opeenvolgende pogingen en Daan Rots had de pech dat zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal eindigde.

Jonkies maken het verschil

In de tweede helft had Rots meer geluk. Ruim tien minuten na rust probeerde de middenvelder van FC Twente het nogmaals van afstand en ditmaal vloog zijn schot schitterend in de verre bovenhoek: 0-1. Een prachtig moment voor Rots, die vorige week al de tweede treffer opeiste. Met zijn openingstreffer in Letland gooide hij het tweeluik gevoelsmatig op slot.

In extremis tilden de jonge Gijs Besselink en Ajax-huurling Naci Ünüvar de marge ook nog naar 0-3. FC Twente stuit in de volgende ronde op Fenerbahçe (Turkije) of NK Maribor (Slovenië). De Turken wonnen de eerste wedstrijd in eigen huis met 3-1.

Scoreverloop: 0-1 (57′) D. Rots, 0-2 (90′) G. Besselink, 0-3 (90′) N. Ünüvar

Gaat FC Twente het hoofdtoernooi bereiken?