FC Twente moet ervaren Martin van Geel eens polsen voor topfunctie

Foto: FC Twente moet ervaren Martin van Geel eens polsen voor topfunctie

Het sportief sterk presterende FC Twente gaat door het aangekondigde vertrek van de directeuren Paul van der Kraan en Jan Streuer én hoofdtrainer Ron Jans organisatorisch gezien een belangrijke periode in. Waarin heel belangrijke beslissingen zullen moeten worden genomen door de raad van commissarissen. De door de wol geverfde Martin van Geel zou een goede optie kunnen zijn.

Met duidelijkheid en korte lijnen, zo wordt er al jarenlang gewerkt bij de succesvolle profclub uit Oost-Nederland. Toen FC Twente zo goed als op sterven na dood was, stapte Jan Streuer enkele jaren geleden in als technische baas. Eén van de eerste beslissingen die hij nam was het binnenhalen van Ron Jans als trainer. Een man, oorspronkelijk leraar van beroep, die kijk heeft op het spelletje én, niet geheel onbelangrijk, heel goed met mensen dus spelers kan omgaan. Het duo Streuer/Jans stuwde de club uit Enschede met gedegen beleid naar grote(re) hoogte.

Algemeen directeur Paul van der Kraan, een bestuurder met een brok aan ervaring in zijn bagage, deed daarnaast ook prima zijn werk in de top van de eredivisionist. Nu het bovengenoemde drietal heeft aangekondigd de Grolsch Veste te zullen gaan verlaten, moet de RvC op zoek naar nieuw vers bloed voor in de directie én op de trainersbank. Voor de functie van TD is oud-speler en huidig ESPN-analist Arnold Bruggink in gesprek.

Arnold Bruggink

Hij ziet dit nieuwe avontuur naar eigen zeggen wel zitten, maar dan wél onder bepaalde voorwaarden. De ex-prof heeft intern bij FC Twente aangegeven, zeker gezien het feit dat hij geen enkele ervaring heeft als technisch directeur, liever in een team met meerdere mensen het technische beleid bij de Enschedese club te gaan leiden. Ervaring, daar draait het voor wat betreft Bruggink onder andere om.

Een man waar de RvC van FC Twente misschien eens een lijntje naar moet uitgooien voor de functie van algemeen directeur is daarom Martin van Geel. Hij presteerde in het verleden op de meeste plekken op zijn minst naar behoren. Zeker bij Feyenoord, Roda JC, AZ en zijn eerste periode op het pluche bij zijn oude liefde Willem II – waar hij op dit moment wederom werkzaam is als algemeen directeur – liet hij zien over behoorlijk wat deskundigheid te beschikken.

Ook werkte hij bij nóg een topclub: Ajax. Natuurlijk maakte de geboren Brabander bij clubs, zoals iedereen, fouten. Maar de voormalig middenvelder wist overall van wanten op de werkvloer, kon leidinggeven aan een club en had bovendien ook voldoende contacten in de voetbalwereld die een technisch directeur moet hebben. Daarmee zou hij coming man Bruggink kunnen ondersteunen. Naar buiten toe is Martin van Geel een man die hét gezicht van een club kan zijn, zich zakelijk maar ook menselijk opstelt en weet hoe hij met journalisten moet omgaan.

Een poging wagen van FC Twente bij Willem II om Van Geel proberen los te weken, zou geen slechte stap zijn. Met zijn 62 jaar staat hij misschien wel open voor nog eens een nieuwe uitdaging, ver weg van zijn Brabantse roots. Als een soort van laatste kunstje, in de top van de Eredivisie.

Is Bruggink goede nieuwe technisch directeur voor Twente?

  • Ja
  • Nee
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie