FC Twente ontneemt RKC eerste zege

FC Twente heeft zaterdagavond een lelijke tegenslag te verwerken gekregen. Op bezoek bij het nog puntloze RKC Waalwijk moest de Europa League-deelnemer genoegen nemen met een zwaarbevochten punt: 2-2.

RKC Waalwijk verspeelt zege op FC Twente

Aan de wedstrijd in Waalwijk ging een minuut stilte vooraf ter nagedachtenis aan Johan Neeskens. Een bijzonder moment voor Ricky van Wolfswinkel, die is getrouwd met de dochter van de oud-international. De spits van FC Twente was dan ook zichtbaar geëmotioneerd.

Van Wolfswinkel begon in het Mandemakers Stadion weer in de basis. Ook Sem Steijn behoorde logischerwijs weer tot de basisformatie van FC Twente. De middenvelder steekt dit seizoen in topvorm en kopte zijn werkgever tegen RKC op voorsprong: 0-1. Weer een tegenslag voor RKC, dat dit seizoen al zoveel tikken te verwerken kreeg.

RKC buigt het om

De achterstand zorgde niet voor wanhoop aan RKC-zijde. Een goede aanval resulteerde zelfs in de gelijkmaker van spits Richonell Margaret, die een uitstekende voorzet van Juan Familia-Castillo achter doelman Lars Unnerstall werkte.

Diezelfde Unnerstall begon dramatisch aan de tweede helft. De Twente-doelman leverde de bal in bij Silvester van der Water, die de fout genadeloos wist af te straffen. Mitchell van Bergen had de achterstand meteen weer ongedaan kunnen maken, maar Yannick van Osch redde de hekkensluiter van de Eredivisie.

Toch nog gelijk

FC Twente ging na de 2-1 op jacht naar de gelijkmaker. Dat leek niets op te leveren, maar in blessuretijd redde Carel Eiting dan toch een punt voor de Tukkers.