FC Twente stunt tegen Manchester United met gelijkspel

FC Twente heeft tegen Manchester United verrast door met 1-1 gelijk te spelen. De bezoekers kwamen voor de theepauze nog op een achterstand terecht, maar Sam Lammers zorgde vervolgens alsnog voor een punt.

Voorsprong voor Manchester United via Eriksen

De wedstrijd tussen Manchester United en FC Twente was vooral een bijzonder weerzien met Erik ten Hag. De oefenmeester staat alweer ruim twee jaar aan het roer in Engeland, maar heeft een lang verleden in Enschede. Voor Ten Hag was een overwinning cruciaal om het vertrouwen enigszins op te krikken.

De uitclub schoot uitstekend uit de startblokken en kreeg via Lammers binnen tien minuten de eerste kans. Bart van Rooij legde de bal uitstekend voor zijn teamgenoot klaar, maar de aanvaller schoot rakelings naast. Ook Mees Hilgers was in de eerste helft dichtbij een doelpunt.

Aan de andere kant van het speelveld was Lars Unnerstall zeer belangrijk. De doelverdediger onderscheidde zich met enkele puike reddingen. De inzet van Christian Eriksen kon hij echter niet keren, waardoor Manchester United tien minuten voor de rust op een voorsprong kwam te staan.

Lammers cruciaal voor gelijkspel FC Twente

Na de theepauze zorgde Sem Steijn voor een gevaarlijk moment. De veel scorende aanvaller was dichtbij een treffer, maar André Onana bood redding. Kort daarna was het Hilgers die de gelijkmaker op zijn hoofd had. Hij kopte richting het Engelse doel en zag de bal maar net over gaan.

FC Twente bleef hoop houden en beloonde zichzelf twintig minuten voor tijd. Van Rooij pakte de bal af van Eriksen en stuurde Lammers diep. De centrumspits bleef in balans en schoot in de korte hoek raak: 1-1. Het betekende dat de ploeg van Ten Hag in de slotfase moest komen.

Meermaals was de thuisploeg dichtbij de winnende treffer. Waar Unnerstall de bal bij een uithaal van Joshau Zirkzee tegenhield, ging deze bij een inzet van Bruno Fernandes maar net over de kruising heen. FC Twente bleef echter op de been, waardoor het met een punt huiswaarts keert.

Scoreverloop: 1-0 (35′) Christian Eriksen, 1-1 (68′) Sam Lammers