FC Twente tankt vertrouwen met zege op NEC

FC Twente heeft de voorronde Champions League-wedstrijd tegen RB Salzburg goed verwerkt. Op bezoek bij NEC boekten de Tukkers een verdienstelijke 1-2 overwinning.

Van Hoorenbeeck kopt FC Twente naar zege in Nijmegen

Twente verloor afgelopen dinsdag in Salzburg, maar hield dankzij de late treffer van Michel Vlap (2-1) alsnog een positief gevoel over. De manschappen van Joseph Oosting nam dat gevoel mee naar Nijmegen. Al na acht minuten resulteerde dat in een voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Sayfallah Ltaief tikte Sam Lammers zijn eerste Twente-treffer tegen de touwen.

NEC draaide vorig seizoen knap mee in de subtop (zesde) en hoopt die lijn door te trekken. Trainer Rogier Meijer mist in dit stadium nog een echte spits, maar desondanks creëerde zijn team gevaar. Doelman Lars Unnerstall wist Rober González nog van scoren af te houden na een fraaie uithaal, ware het niet dat hij kort daarna alsnog werd verrast door een kopbal van Kodai Sano. Bart van Rooij kreeg daarbij de assist achter zijn naam.

Aluminium stelt 1-2 uit

Twente dacht alsnog met een voorsprong de kledkamer in te kunnen. Alec Van Hoorenbeeck kopte een hoekschop tegen de lat, waarna ook Bas Kuipers van korte afstand er niet in slaagde om de bal tussen de palen te werken (eveneens het aluminium). De VAR moest nog wel even controleren of de bal tussendoor toch niet over de lijn was geweest, maar dat bleek net niet het geval.

In de tweede helft mocht het Twente-publiek alsnog juichen. De NEC-defensie liet zich wederom verrassen bij een hoekschop en ditmaal kopte Van Hoorenbeeck wel raak: 1-2. Met zijn doelpunt zorgde de Belgische verdediger voor de eerste driepunter voor de nummer drie van het voorbije Eredivisie-seizoen. NEC verweerde zich nog wel, maar te weinig om een resultaat uit het vuur te slepen.

Gaat Twente opnieuw meedoen om een topdrie-klassering?