FC Utrecht: de Zuidam-koopgekte, hoelang tolereert Frans van Seumeren die nog?

Foto: FC Utrecht: de Zuidam-koopgekte, hoelang tolereert Frans van Seumeren die nog?

Kopen met andermans geld is o zo gemakkelijk. Terwijl er zeker niet altijd prijzen worden pakt, weet FC Utrecht-technisch directeur Jordy Zuidam wel raad met de te besteden zakken vol met euro’s. Wat dat betreft is de oud-prof zelf rücksichtslos, want doelman Mattijs Branderhorst stootte zich mede hierdoor voor de tweede keer in korte tijd aan dezelfde steen. Met een ware keeperssoap tot gevolg. Frans van Seumeren, lees je mee?

Technisch directeur Jordy Zuidam zadelt FC Utrecht onnodig op met keeperssoap met Mattijs Branderhorst als gedupeerde

Ein-de-lijk. Ja, Mattijs Branderhorst had afgelopen seizoen kunnen leren van zijn concurrent bij NEC Jasper Cillissen. Niet superveel, maar toch. Opgelucht trok hij echter aan het einde van het vorig seizoen echter de deur achter zich dicht in Nijmegen. Om op zoek te gaan naar een club waar de goalie wél een basisplaats in het eerste elftal kon krijgen.

Mattijs Branderhorst zocht en vond. FC Utrecht haalde de naar wedstrijdminuten en nieuwe erkenning hunkerende goalie binnen. In de Domstad zou hij grote kans gaan maken om eerste keeper te gaan worden, de concurrentiestrijd met Fabian de Keijzer was in ieder geval aanstaande. En, niet geheel onbelangrijk: eerste doelman van afgelopen seizoen, Vasilios Bargas, was immers vertrokken.

Dus er was niks aan de hand, het seizoen kon wat betreft Mattijs Branderhorst zo snel als mogelijk beginnen. De sluitpost maakte in het verleden, in onder meer Nijmegen, al een zeer betrouwbare indruk. FC Utreg zou daarom zeker veel plezier aan hem gaan beleven, de plek onder de lat was sowieso dus vergeven aan een goede doelman.

Geldstrooier

Branderhorst had klaarblijkelijk echter buiten technische baas en fanatiek koopman Jordy Zuidam gerekend. Die besloot immers om alsnog, omdat die mogelijkheid zich klaarblijkelijk voordeed, Bargas zo snel als mogelijk in te lijven. Lekker strooien met andermans geld: Zuidam heeft er de laatste jaren een handje aan.

Soms is er niet al teveel structuur in zijn aankoopbeleid als td te ontdekken. Ja, hij haalt af en toe spelers binnen waar de club geld mee kan (terug)verdienen, maar veel vaker worden er spelers van heinde en verre gehaald. Puur op naam en ook nog meestal met een flink salaris naar De Galgenwaard gelokt. Bas Dost is daar het meest actuele voorbeeld van. Deze grootverdiener is na een zeer matig seizoen dan inmiddels ook alweer vertrokken bij de Utrechtse FC.

Soapschrijver

Jordy Zuidam lijkt bij vlagen aan een soort van koopgekte te leiden. Frans van Seumeren zou zich inmiddels toch eens moeten afvragen of zijn technisch directeur wel de juiste man is op de juiste plek. Al is het maar omdat het Zuidam zelf was die de keeperssoap rondom het drietal Bargas/Branderhorst/De Keijzer zelf schreef.

Waarmee hij volkomen onnodig onrust heeft veroorzaakt waarop FC Utrecht, de competitie in de Eredivisie is nog niet eens begonnen, eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. De club kan dit simpelweg niet gebruiken op de weg naar nieuw succes tijdens het komende seizoen op het hoogste voetbalniveau in Nederland.

De vraag is hoe het directielid voetbaltechnische zaken deze kwestie zo snel als mogelijk in de kiem weet te smoren. Feit is immers dat het tweetal Branderhorst en De Keijzer op zijn minst not amused is. Laatstgenoemde goalie wordt inmiddels al in verband gebracht met SC Heerenveen, terwijl Mattijs Branderhorst na een jaartje bank zitten in Gelderland nu wél graag zou willen gaan keepen.

Ezel

Had hij kúnnen weten dat Jordy Zuidam koopgraag is en zich dus niet wéér – na zijn grote teleurstelling door de komst van Jasper Cillessen bij NEC – aan dezelfde steen kon stoten? Ja, zijn keuze heeft iets weg van die welbekende ezel. Maar sneu is het voor hem natuurlijk wel. Als ik hem was zou ik razendsnel mijn contract bij de Utrechters laten ontbinden en zijn heil elders gaan zoeken.

Dán kan Jordy Zuidam weer lekker de transfermarkt op gaan om te kopen, het geld wederom flink te laten rollen. Of daar dan enige lijn inzit, dat vindt hij klaarblijkelijk weer een zorg voor later. De vraag die bij mij echter al enige tijd door het hoofd speelt: hoelang nog meneer van Seumeren als lid van de toezichthoudende raad van commissarissen?

FC Utrecht moet afscheid gaan nemen van td Jordy Zuidam?

  • Ja
  • Nee
1388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:38
13+
Lang denkt dat er meer inzat voor PSV: ‘Genoeg ruimte geweest’
23:29
79+
Marco van Basten zag uitblinker bij PSG-PSV: ‘Dan heb je ballen!’
23:18
104+
Luuk de Jong zag opvallend iets bij PSV: ‘Was echt heerlijk!’
23:09
48+
‘Ziggo-analist slaat Van Basten knock-out’
22:58
0+
Reijnders Champions League-held, Malen scoort in Madrid
22:57
31+
PSV komt met de schrik vrij in bloedstollend uitduel met Paris Saint-Germain
22:29
23+
Pastoor ziet grote PSV-dissonant: ‘Dat kan niet’
21:53
94+
Eén PSV’er maakt indruk: ‘Waarom zit hij nog bij PSV?’
21:39
0+
‘Potentiële vervanger Van Dijk op radar Liverpool’
21:15
310+
‘Ziggo verliest Champions League-rechten’
21:10
61+
Priske komt met blessure-update: ‘Hij gaat weer meetrainen’
20:43
19+
Ontketende Reijnders helpt AC Milan aan broodnodige CL-zege
20:25
64+
Terugkeer in basiself voor Ajacied? ‘Denk het wel, ja’
20:10
94+
Fans eisen ontslag voor Ziggo-commentator: ‘Hoort in een inrichting’
19:49
38+
Bosz start met geïmproviseerd middenveld aan duel met Paris Saint-Germain
19:40
13+
Zorgen om PSV-middenveld? ‘Hij vulde dat niet goed in…’
19:39
12+
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – AZ: In Londen gaat AZ vol voor een verrassing
19:30
1124+
‘Ajax neemt Antony-besluit’
19:15
36+
Geertruida over aanstaand weerzien met Slot: ‘Heb hem nog niet gesproken’
19:13
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie