FC Utrecht-nieuweling getergd: “Kom om te spelen”

Foto: FC Utrecht-nieuweling getergd: “Kom om te spelen”

FC Utrecht presenteerde maandag zijn nieuwste aanwinst in de persoon van Noah Ohio. De Jong Oranje-aanvaller moet samen met David Min, die overkwam van RKC Waalwijk, de concurrentie aangaan voor de spitspositie. Ohio heeft vertrouwen erin dat hij komend seizoen de eerste spits is in de Domstad.

Ohio blij met Utrecht-plannen en kijkt uit naar concurrentiestrijd met Min

De 21-jarige aanvaller versleet als jongeling al diverse clubs zoals Manchester City, Manchester United en RB Leipzig om vervolgens bij het Belgische Standaard Luik te belanden. Vanuit het buurland maakt hij nu de overstap naar Utrecht, waar hij voor drie seizoenen heeft getekend. Ohio vertelt tegenover ESPN waar zijn kwaliteiten liggen. “Ik ben een balvaste spits, die houdt van loopacties maken in de diepte en doelpunten maken. Ik ben nu ook op een leeftijd dat ik weet waar mijn kwaliteiten liggen en hoe deze het beste te benutten.”

Ohio genoot ook interesse van buitenlandse clubs, maar vertelt waarom hij juist voor Utrecht heeft gekozen. “De trainer en Jordy Zuidam wilden mij heel graag hebben. Ze wilden mij in januari en nu weer. Als ze twee keer achter elkaar komen, zo’n mooie club, dan kan ik geen nee zeggen.” De spits kreeg een goed gevoel bij het geschetste plaatje. “Ze hebben mij een goed plan geschetst. Ik heb het vertrouwen gekregen dat ik op dit moment nodig heb. Ik kom om te spelen, zo simpel is het.”

Utrecht haalde ook al Min voor de spitspositie, maar Ohio ziet die concurrentiestrijd met vertrouwen tegemoet. “Dan moeten wij samen uitvechten wie er gaat spelen. Bij een club als Utrecht hoort concurrentie. Daar lopen meer goede spelers rond. We gaan de strijd aan en zijn hier allebei om het team te helpen.”

Wie is de beste spits voor Utrecht?

  • Min
  • Ohio
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie