FC Volendam in Den Haag wéér onderuit

FC Volendam werd deze zomer aangemerkt als een serieuze promotiekandidaat, maar de start van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen is vooral zorgwekkend te noemen. Op bezoek bij ADO Den Haag bleef de hatelijke nul intact: 2-1.

ADO Den Haag bezorgt FC Volendam derde nederlaag

De Volendammers begonnen het seizoen met nederlagen tegen De Graafschap en FC Emmen. Op bezoek bij ADO Den Haag wilde het opnieuw niet vlotten met Het Andere Oranje. Na iets meer dan een half uur spelen maakte Alex Schalk de openingstreffer op aangeven van Daryl van Mieghem (ex-Volendam).

In de tweede helft werd er nog meer zout in de Volendamse wond gestrooid. Uitgerekend Jari Vlak, geboren en getogen in het vissersdorp, werkte de 2-0 tegen de touwen. Gezien het spelbeeld had de Haagse formatie ook alle recht op een grotere marge.

De aansluitingstreffer kwam óók op naam van een Volendammer. Niemand minder dan Henk Veerman, vorig seizoen nog uitgeleend aan ADO, bracht de spanning terug. Daniël Breukers hielp de bezoekers vervolgens niet door een tweede gele kaart te pakken. Voor Volendam al de derde rode kaart van dit prille seizoen.

Ultee neemt wraak op Cambuur

Sjors Ultee moest vorig seizoen bij SC Cambuur vertrekken ten faveure van Henk de Jong. Vrijdagavond heeft eerstgenoemde sportieve revanche genomen. Dankzij een doelpunt van Giovanni Korte trok TOP Oss met 1-0 aan het langste eind.

TOP Oss en SC Cambuur grossierden deze avond in het missen van kansen. De thuisploeg scoorde in de eerste helft nog wel, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege het hinderen van de doelman. Bij een 1-0 stand werd de gelijkmaker van Remco Balk eveneens afgekeurd.