FC Volendam sluit aan bij KKD-top

Foto: FC Volendam sluit aan bij KKD-top

FC Volendam beleefde een dramatische start van het seizoen, maar heeft inmiddels de smaak te pakken. Vrijdagavond rekenden de manschappen van Rick Kruys ook af met FC Eindhoven: 4-1.

FC Volendam ruim langs FC Eindhoven

Voor eigen publiek beleefde FC Volendam een droomstart. Brandley Kuwas maakte al in de derde minuut de openingstreffer, waar Alex Plat zelfs de marge verdubbelde in de twaalfde minuut. Nog voor het verstrijken van het openingskwartier wist Sven Simons iets terug te doen namens de Eindhovenaren.

De 2-1 betekende weer wat hoop in Eindhoven-harten, maar verder liet Volendam het niet komen. Het gevreesde aanvalsduo Henk Veerman en Robert Mühren zorgde zelfs voor een ruime marge. Eerstgenoemde maakte binnen het half uur de 3-1, waar zijn collega-spits de eindstand op 4-1 bepaalde.

Den Bosch blijft winnen

FC Den Bosch heeft de topvorm nog altijd te pakken. De Brabanders wisten de eerste periodetitel al binnen te slepen en blijven nu ook meedraaien in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het bezoek aan VVV-Venlo leverde vrijdag een 1-2 overwinning op, waardoor men samen met Helmond Sport de ranglijst aanvoert.

VVV en Den Bosch gingen lange tijd gelijk op. In de 41ste minuut zorgde Mikulas Bakala echter alsnog voor de voorsprong namens de bezoekende club. Rechtsback Rik Mulders gaf niet alleen de assist bij het openingsdoelpunt, maar zorgde na ruim een uur spelen ook voor de 0-2. Gabin Blancquart scoorde nog wel tegen.

De Graafschap verslaat ADO

De Graafschap heeft een fraaie overwinning geboekt op het tweede niveau van Nederland. De formatie uit de Achterhoek rekende af met ADO Den Haag: 1-2. Jesse van de Haar kroonde zich tot matchwinner, waar Rio Hillen al eerder de score opende. Tussendoor maakte Lee Bonis vanaf elf meter de gelijkmaker.

Jong PSV wint bij Vitesse

Vitesse blijft dit seizoen aanmodderen in de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemmers draaien mee in de onderste regionen en wisten tegen Jong PSV weer geen zege af te dwingen: 1-3. Tay Abed, Joel Ndala en invaller Dantaye Gilbert maakten het verschil in Stadion Gelredome. Smaakmaker Miliano Jonathans scoorde tegen.

Overige uitslagen:

FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 3-1
Roda JC Kerkrade – Jong Ajax 2-1
TOP Oss – Jong AZ 2-1

Gaat FC Volendam meteen weer promoveren?

  • Ja
  • Nee
4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie