‘Fenomeen’ Ten Hag bejubeld: “Het tactisch plan klopte gewoon”

Foto: ‘Fenomeen’ Ten Hag bejubeld: “Het tactisch plan klopte gewoon”

Zakaria Labyad kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Ajax. Waar hij zijn ploeg onder meer de halve finale van de Champions League zag bereiken, kwam hij persoonlijk nauwelijks in actie. In gesprek met Voetbal International heeft hij desondanks mooie woorden over voor Erik ten Hag.

Labyad bij Ajax

Toen de oefenmeester aan het roer kwam te staan van Ajax, besloot hij direct om Labyad over te nemen van FC Utrecht. Het tweetal had een goede band met elkaar en Ten Hag geloofde erin dat de Marokkaan van waarde kon zijn voor de ploeg. Niets was echter minder waar, want mede door blessures kreeg hij nooit serieus een kans.

Kwaliteiten van Ten Hag

Achter de schermen zag Labyad echter wel hoe Ten Hag met de selectie aan de slag ging. Na een teleurstellend eerste half jaar kreeg hij het met Daley Blind en Dusan Tadic voor elkaar om de dubbel (Eredivisie en KNVB Beker) te winnen. Ajax kwam daarnaast ver in de Champions League, wat voor Labyad allerminst een verrassing was.

“Erik ten Hag is een fenomeen”, zo vat de creatieveling het samen. “Zijn wedstrijdbesprekingen duurden soms wel een uur. Als je het veld opstapte, hoefde je alleen maar letterlijk uit te voeren wat hij in de meeting had gezegd. Hij zit zó diep in de details. Vooral ook in die grotere wedstrijden. Tegen Real Madrid, Juventus.”

Het zorgde ervoor dat de spelers precies wisten welke situaties zich op het veld zouden afspelen. “Het tactisch plan klopte gewoon. Op elke plek op het veld en in elke situatie kon hij voorspellen wat een tegenstander zou gaan doen. Ten Hag denkt altijd drie stappen vooruit”, aldus Labyad, die inmiddels weer voor FC Utrecht uitkomt.

Was Labyad goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie