‘Feyenoord-alarmbellen gaan af’

Foto: ‘Feyenoord-alarmbellen gaan af’

Pierre van Hooijdonk is niet al te optimistisch over de sportieve situatie van Feyenoord. Volgens de oud-spits dreigt een zwart scenario voor de Rotterdammers.

Pierre van Hooijdonk kritisch op Feyenoord-leiding

Van Hooijdonk beaamt dat Feyenoord ‘veel te veel’ heeft laten liggen dit seizoen. “Maar ik vind het logisch dat het gebeurt”, vertelt de voetbalanalist aan Voetbal International. “Het is een reality-check van een nieuwe ploeg, na een tijdperk waarin de club verwend is dankzij een toptrainer (Arne Slot, red.). Dit is niet volgens de standaard van de laatste jaren. Slot heeft er meer dan het maximale uitgeperst.”

Volgens de oud-international ligt de fout bij de clubleiding. “Iedereen ziet verder toch dat de club kwalitatief enorm ingeleverd heeft? Dat gaat de komende twee maanden echt niet veranderen. (…) Als Slot’s Feyenoord versterkt was geweest, dan had Priske gewoon zijn puntjes gepakt. Dan had je wat mogen eisen, maar dit is een verzwakte selectie. Dan moet je accepteren dat het minder is.”

Grote consequenties dreigen

Feyenoord moet volgens Van Hooijdonk vrezen voor meer puntenverlies. “Als je het programma bekijkt, kan het de komende weken best wéér misgaan. Go Ahead Eagles-, Benfica- en FC Utrecht-uit. Het ging ook mis tegen Willem II, NEC en FC Groningen. Waarom nu dan niet? Ik zou het niet vreemd vinden als het weer gebeurt. Ik vind sowieso dat de focus op plaats twee in de Eredivisie moet liggen en niet op Europees succes.”

Van Hooijdonk realiseert zich dat hij Feyenoord-supporters niet naar de mond praat. Toch staat hij volledig achter die visie. “Je moet er niet aan denken dat je volgend seizoen de financiële Champions League-injectie mist. Feyenoord heeft de afgelopen jaren iedere keer stappen vooruit gezet. Maar nu staan ze stil. De opwaartse lijn is afgevlakt. Dan ben ik nog netjes. En als ze Champions League-deelname mislopen, kan het zomaar weer achteruit moeten kijken.”

Gaat dit Feyenoord opbreken?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie