Feyenoord-boegbeeld als opvolger van Slot komende zomer?

Foto: Feyenoord-boegbeeld als opvolger van Slot komende zomer?

Zijn trainerscarrière kende een behoorlijk valse start, bij ADO Den Haag, maar met Beerschot staat Dirk Kuijt nu op het punt om kampioen te worden op het tweede niveau van België. In de toekomst hoopt Kuijt hoofdtrainer te worden van ‘zijn’ Feyenoord.

Dirk Kuijt hoopt hoofdtrainer bij Feyenoord te worden

In 2021 verliet hij Rotterdam nog omdat toenmalig directeur Frank Arnesen niet voor hem koos, maar voor Arne Slot. “Achteraf gezien is het goed geweest. Het trainersvak is een ervaringsvak en het leren stopt nooit. Dat geldt voor een toptrainer zoals Slot, maar ook voor Kuijt die pas net onder weg is. Ik ben blij met de ervaringen die ik heb opgedaan, ook de negatieve. Daar leer je van”, vertelt Kuijt aan de NOS.

“Als Feyenoorder ben ik blij met Slot als trainer. Daar kijk ik met bewondering naar en kan ik alleen maar van genieten. Ondertussen probeer ik op mijn manier mijn stapjes in het vak te zetten. Ik was er op dat moment zeker nog niet rijp voor. Ik denk dat uiteindelijk alles gebeurt met een reden. Toen voelde het als een teleurstelling, maar voetbal is net het leven: het is vallen en opstaan. En als je valt, moet je zorgen dat je snel weer opstaat. Dat heeft me een sterker mens gemaakt.”

Denkt Kuijt nu wél klaar te zijn voor Feyenoord 1? “Daar ben ik absoluut niet mee bezig. Het voelt alsof ik bij Beerschot op mijn plek ben. Mijn contract loopt van de zomer af, maar het liefst wil ik mij hier doorontwikkelen.” Kuijt denkt niet dat Feyenoord komende zomer naar hem zal bellen, mocht Slot vertrekken. “Dat denk ik niet eerlijk gezegd. Dat is een gevoel dat ik heb. Waarom? Dat zou je aan Feyenoord moeten vragen. Het is puur mijn gevoel. Natuurlijk droom ik ervan om ooit terug te keren in de Kuip, maar dat is op dit moment niet realistisch.”

Zie jij in hem een toekomstige hoofdtrainer van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
1473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie