Feyenoord boekt razendknappe zege op tienkoppig Atléti

Feyenoord heeft een razend knappe oefenzege geboekt op Atlético Madrid. Vijf minuten voor tijd werd de voorsprong toch nog weggegeven, maar in de allerlaatste seconde bracht Naoufal Bannis de thuisclub weer voor: 2-1.

Trainer Arne Slot koos tegen Atlético uiteraard voor zijn sterkste elf. Dat betekende dat Bryan Linssen in de spits stond, met Guus Til achter hem op ’10’ en Gernot Trauner in de achterhoede. Laatstgenoemde ontsnapte in de beginfase, waarin Atlético kans op kans creëerde en Feyenoord met de rug tegen de muur zette, nog aan een eigen doelpunt. Een volledig verkeerde terugspeelbal langs doelman Justin Bijlow (die uitblonk) rolde maar net langs de andere kant van de paal.

Aardig uit het niets greep Feyenoord na achttien minuten spelen zelf de voorsprong. Uit een knappe, ingestudeerde korte corner werd Bryan Linssen via Marcos Senesi bereikt; de aanvaller prikte beheerst raak. Daardoor liepen de frustraties bij Atlético bij vlagen hoog op. Uiteindelijk was het Yannick Ferreira Carrasco die volledig over de scheef ging; eerst trapte hij Tyrell Malacia na, daarna greep hij Orkün Kökçü tijdens een massale knokpartij bij de keel en dus kreegt hij direct rood.

In de rust besloot Slot om flink te wisselen (aan het eind van de wedstrijd stond er zelfs een compleet nieuw elftal binnen de lijnen), maar tegen tien man bleef Feyenoord het lastig hebben. In de 85ste minuut leek Angel Correa zelfs nog voor een remise te zorgen met de 1-1, maar in de allerlaatste seconde scoorde Naoufal Bannis toch nog voor Feyenoord: 2-1. De Rotterdammers leven met een goed gevoel richting de return tegen FC Luzern.