‘Feyenoord-boeman ontslagen’

Foto: ‘Feyenoord-boeman ontslagen’

Mexico neemt afscheid van bondscoach Jaime Lozano. De 45-jarige oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van Mexico op de Copa América. De Mexicanen konden hun koffers al pakken na de groepsfase, waarin men werd uitgeschakeld.

Slechte resultaten leiden tot ontslag Lozano bij Mexico

Met een 1-0 overwinning op Jamaica leek Mexico goed op weg naar de volgende ronde, maar verloor vervolgens het tweede groepsduel met 1-0 van Venezuela. Het 0-0 gelijke spel wat daarna nog volgde tegen Ecuador bleek niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinales.

Die slechte resultaten kosten Lozano de kop, die nog geen eens een heel jaar aan het roer stond bij de Mexicanen. Als interim-bondscoach won hij nog wel de Gold Cup met Mexico, mede door een winnend doelpunt van Feyenoord-spits Santiago Giménez. Laatstgenoemde kan echter lang niet altijd goed door een deur met Lozano.

Lozano negatief over Feyenoord

De bondscoach van Mexico was ook niet populair onder de Feyenoord-aanhang, vanwege gedane uitspraken over de Rotterdammers en Giménez. “Gimenez doet het op dit moment ‘overdreven goed’, maar moet alle opties overwegen voor een vertrek”, vertelde Lozano eerder op  Star+. “Ik weet zeker dat hij klaar is voor de stap naar een betere competitie. Het zou goed voor hem zijn om een stap hogerop te maken. De Eredivisie is een goed niveau, maar ik denk dat hij heeft bewezen dat hij een hoger niveau aankan in Europa.”

Volgens Lozano moet de spits dan ook vertrekken bij Feyenoord. “Er zijn verschillende clubs die veel willen betalen komende zomer. Wat ik denk is dat het moeilijk zal zijn voor Santiago om lang bij deze kleine club te blijven. Want er zijn meerdere clubs die veel zullen betalen aankomende zomer en die heel geïnteresseerd in hem zijn.”

Goed besluit van Mexico?

  • Ja, uitstekend besluit
  • Nee, hadden Lozano langer moeten laten zitten
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie