Feyenoord en NEC verhuren Scandinavische vleugelaanvallers

Foto: Feyenoord en NEC verhuren Scandinavische vleugelaanvallers

Patrik Walemark zal ook dit seizoen niet uitkomen voor Feyenoord. De Rotterdammers verhuren de Zweedse vleugelaanvaller opnieuw, dit keer aan het Poolse Lech Poznan. NEC stalt Lars Olden Larsen op zijn beurt aan BK Häcken.

Feyenoord stalt Patrik Walemark bij het Poolse Lech Poznan

De huurtransfer zat er al een tijdje aan te komen. Maandag maakte Lech Poznan al melding van de overeenkomst, al moest de medische keuring nog wel verricht worden. Blijkbaar zijn daar geen problemen aan het licht gekomen, waardoor Feyenoord het nieuws dinsdagmiddag wereldkundig kon maken. Dat deed de stadionclub via de officiële kanalen.

Walemark komt dit seizoen op huurbasis uit voor Lech Poznan, dat aan het eind van de periode de kans heeft om te Scandinaviër definitief te binden. Het is niet duidelijk hoe hoog de transfersom bedraagt. Transfermarkt schat de waarde van de vleugelaanvaller op zo’n 2,5 miljoen. Hij heeft nog een contract in De Kuip tot medio 2026.

NEC laat Olden Larsen (tijdelijk) gaan

Ook NEC laat een Scandinavische vleugelspits op huurbasis vertrekken. Lars Olden Larsen keert in ieder geval tijdelijk terug naar zijn oude club BK Häcken. De Zweden wisten daarbij een optie tot koop te bedingen. Olden Larsen tekende vorige zomer nog een vierjarig contract in Nijmegen. Vooralsnog kwam hij in 24 officiële wedstrijden tot één doelpunt en één assist.

Technisch directeur Carlos Aalbers reageerde op de clubwebsite. “Lars heeft van ons de ruimte gekregen om elders zijn carrière voort te zetten, gezien zijn geringe kans op speeltijd in Nijmegen. We zijn blij dat er op deze manier voor Lars, N.E.C. en BK Häcken een oplossing is gevonden. We wensen Lars veel succes in Zweden!”

Allebei niet goed genoeg?

  • Inderdaad
  • Vind ik niet
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie