‘Feyenoord genaaid door VAR-beslissing’

Foto: ‘Feyenoord genaaid door VAR-beslissing’

Rafael van der Vaart is verbaasd over de uitlatingen van Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramhorst en Jeroen Stekelenburg, die beweren dat Feyenoord-trainer Arne Slot zich bewust coulanter uitspreekt over de arbitrage dan in voorgaand seizoen.

Twijfels over rode kaart Nieuwkoop

Slot kreeg voorgaand seizoen veelvuldig kritiek, omdat hij zich vaak negatief zou uitlaten over de arbitrage. “Slot zei dat hij de rode kaart wel begreep. Nou, wij snappen het niet echt. Als je het terugkeek, leek het mij geen rode kaart”, vertelt Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal over de rode kaart van Bart Nieuwkoop.

Pierre van Hooijdonk heeft ook zo’n twijfels bij de beslissing. “We weten gewoon dat in het VAR-tijdperk, hier rode kaarten voor worden gegeven. Ik denk alleen dat als ik achter dat scherm zit… Dan weet je: dit is helemaal niet bewust. Hij breekt zelf bijna zijn enkel, dus het is geen bewuste schop. De impact, dat ziet er superlelijk uit.”

Oud-prof als VAR

Van der Vaart stelt dan ook dat de verkeerde beslissing is genomen. “Voor mij is dit geen rode kaart. Hij wil kort zitten, maar glijdt uit. Ik vond dit geel, en klaar.” Volgens Van der Vaart en Van Hooijdonk zou het goed zijn als oud-profvoetballers de rol van de VAR innemen. “Hij hoeft niet eens alle regels te kennen. Het enige wat hij moet zeggen is of het expres gebeurt of niet.”

Stekelenburg wierp vervolgens de suggestie op dat Slot zich mogelijk coulanter uitlaat over de arbitrage, dan in voorgaande seizoenen. Ik vind het best wel shocking dat jullie dit zeggen”, aldus Van der Vaart, die vindt dat Slot juist uitstekend overkwam met de kritische blik over het optreden van Feyenoord.

Vond jij de rode kaart van Nieuwkoop terecht?

  • Ja
  • Nee
5476+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie