Feyenoord hofleverancier bij Oranje: ‘Meer dan Ajax en PSV samen’

Foto: Feyenoord hofleverancier bij Oranje: ‘Meer dan Ajax en PSV samen’

Feyenoord is met vijf spelers hofleverancier voor het Nederland elftal voor de komende interlandperiode. Door het afmelden van Brian Brobbey en Steven Bergwijn leveren de Rotterdammers zelfs meer internationals af dan Ajax en PSV bij elkaar. Dat zorgt voor trotsheid bij Feyenoord.

Sterke ontwikkeling Feyenoord

“De inbreng van Feyenoord maakt iedereen bij de club trots”, vertelt Ben Wijnstekers in gesprek met De Telegraaf. “Ik ben zelf aanvoerder geweest van Oranje en heb er destijds nooit voldoende bij stilgestaan hoe speciaal dat was. Nu geniet ik volop van deze jongens. Quilindschy Hartman, die met zoveel temperament speelt, vertelt hoe trots ze met z’n vijven zijn. Het geeft ook aan hoe goed Feyenoord, dat zijn spelers zo sterk ontwikkelt, als club bezig is.”

Geen record

Bij die vijf blijft het mogelijk niet, want ook Quinten Timber lijkt dicht tegen het Nederlands elftal aan te zitten. De middenvelder maakt momenteel een uitstekende ontwikkeling door, maar kreeg nog geen oproep. Al vinden diverse voetbalanalisten wel dat Timber zou moeten worden opgeroepen. Mocht Timber erbij komen dan komt het totaal op zes Feyenoorders, maar dat is volgens de ochtendkrant nog geen record. In 1974 bestond de selectie van Oranje op het WK in Duitsland zelfs uit zeven Feyenoorders. Met Met Willem van Hanegem, Wim Jansen, Wim Rijsbergen, Rinus Israël, Eddy Treijtel, Theo de Jong en Harry Vos werd destijds de finale gehaald. Ook op het WK van 2014 in Brazilië was Feyenoord met Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Daryl Janmaat en Terence Kongolo goed vertegenwoordigd.

Gaat Oranje zich plaatsen voor het EK?

  • Ja
  • Nee
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie