Feyenoord hofleverancier in turbulent Eredivisie-weekend | SN Team van de Week 2

Foto: Feyenoord hofleverancier in turbulent Eredivisie-weekend | SN Team van de Week 2

De tweede speelronde leverde veel spannende wedstrijden op. Zo moest PSV op bezoek bij Heracles Almelo een achterstand omdraaien, trok AZ een 1-0 zege over de streep en won NAC Breda knap van Ajax. Het levert een gemengd SoccerNews Team van de Week 2 op, waarbij Feyenoord de hofleverancier is.

SN Team van de Week 2: Feyenoord hofleverancier, Stengs Speler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Van alle topploegen overtuigde Feyenoord het meest. Het team van Brian Priske had weinig problemen met PEC Zwolle en liep uit tot een 5-1 overwinning. Waar Santiago Giménez met twee doelpunten zeer belangrijk was, waren alle ogen gericht op Calvin Stengs. De creatieveling zou eigenlijk niet meer bij Feyenoord spelen, maar door een stukgelopen transfer stond hij in Zwolle weer op het veld. En dat deed Stengs met overtuiging, waardoor hij SN Sterspeler van de Week 2 is.

NAC trok tegen Ajax een zege over de streep. Jan Van den Bergh was verantwoordelijk voor de winnende treffer, terwijl Matthew Garbett ook wist te scoren. Aan de kant van Ajax kwamen de problemen nog maar eens aan het licht. Jorrel Hato bood enige hoop door een goede wedstrijd op de mat te brengen en de gelijkmaker te maken. Helaas voor Ajax was het onvoldoende om minimaal een punt mee naar huis te nemen.

Keeper: Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ)

Dankzij een doelpunt van Sven Mijnans pakte AZ tegen NEC Nijmegen de 3 punten. De Alkmaarders scoorden al vroeg in het duel en moesten hard werken om de tegenstander van het doel af te houden. Op de momenten dat Rome-Jayden Owusu-Oduro in actie moest komen, deed de doelman dat met verven. Hij kon daarmee belangrijk zijn voor het team.

Rechtsback: Ivo Pinto (Fortuna Sittard)

Fortuna Sittard boekte vrijdagavond een overtuigende 3-0 zege op Almere City FC. Ivo Pinto was een van de uitblinkers namens de Limburgers. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht stond hij zijn mannetje en was hij bepalend. Met zijn ervaring zal hij dit seizoen vaker van grote waarde zijn voor het behaalde resultaat.

Centrale verdediger: Jan Van den Bergh (NAC Breda)

Van den Bergh is dit seizoen de aanvoerder van NAC en liet zich tegen Ajax positief zien. De centrale verdediger moest zich voornamelijk bezighouden met verdedigen, maar hij zal vooral onthouden worden als de man die de winnende treffer maakte. Dankzij zijn doelpunt laat in de tweede helft gingen de Amsterdammers met een nederlaag naar huis.

Centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Dat Feyenoord het tegen PEC Zwolle zo onder controle had, kwam voor een groot gedeelte door Dávid Hancko. In de opbouw liet hij andermaal zijn grote kracht zien om de vrije man in te spelen en het overzicht te houden. Achterin had hij het een stuk minder druk, al was hij scherp op de momenten dat het moest.

Linksback: Jorrel Hato (Ajax)

Francesco Farioli laat Hato zich richten op de linksbackpositie. Hoewel de verdediger liever in het centrum speelt, vult hij zijn plek met veel energie in. Tegen NAC probeerde hij voor het vijandelijke doel eveneens zijn bijdrage te leveren. Het leverde Ajax een doelpunt op én een grote kans, waarbij hij net niet met zijn hoofd bij de bal kon.

Middenvelder: Matthew Garbett (NAC Breda)

Garbett speelde tegen Ajax nog niet op de toppen van zijn kunnen, maar alles in de middenvelder laat zien dat hij een sleutelspeler van zijn team kan worden. Hij is rustig aan de bal, heeft een goede techniek en kan ook een doelpunt maken. De openingstreffer was zeer beheerst afgemaakt. Hij kan kortom alleen maar beter worden.

SoccerNews Team van de Week 2.

Middenvelder: Ringo Meerveld (Willem II)

Ringo Meerveld was dit weekend de grote uitblinker van Willem II. Niet alleen voetballend, ook zijn fantastische goal in de kruising liet zien wat hij in zich heeft. Tegen Go Ahead Eagles leek Meerveld vleugels te hebben, waardoor de Tilburgers eenvoudiger konden voetballen en de overwinning werd binnengehaald.

Middenvelder: Jorg Schreuders (FC Groningen)

Op bezoek bij RKC Waalwijk pakte FC Groningen opnieuw een overwinning. Jorg Schreuders was de maker van de openingstreffer. Zijn geplaatste bal in de bovenhoek was misschien wel het mooiste doelpunt van het weekend. Ook later in het duel liet hij zich op een positieve manier aan de supporters zien. Hij behoudt zijn basisplaats in het SN Team van de Week, want hij was er vorige week ook al bij.

Rechtsbuiten: Johan Bakayoko (PSV)

PSV speelde tegen Heracles enigszins stroef, maar Bakayoko was opnieuw in vorm. De Belg zorgde met zijn creativiteit en energie ervoor dat de ploeg van Peter Bosz in de wedstrijd bleef zitten en tot kansen kwam. Als maker van het tweede doelpunt zette hij zichzelf bovendien op het scorebord neer.

Centrumspits: Santiago Giménez (Feyenoord)

Ook in het nieuwe voetbaljaar blijft Giménez maar scoren. De Mexicaan zette tegen PEC Zwolle twee treffers op zijn naam en was ook in voetballend opzicht belangrijk voor zijn ploeg. Achter de schermen zal Dennis te Kloese dan ook hopen dat er geen Europese topclub komt die Giménez nog gaat wegkapen.

Linksbuiten: Calvin Stengs (Feyenoord)

Dagenlang ging het over Stengs die weg zou gaan, maar hij ging niet. Het was ongetwijfeld een grote teleurstelling voor de voetballer. Hij wist zich er echter professioneel overheen te zetten en dat resulteerde tegen PEC Zwolle in uitstekend spel. Dat hij ook nog een doelpunt maakte (naast zijn twee assists), was een bekroning op zijn goede spel.

Wie was de beste aanvaller?

  • Bakayoko
  • Giménez
  • Stengs
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie