Feyenoord loopt week voor Klassieker schade op

Feyenoord is voor de tweede keer in drie Eredivisie-wedstrijden tegen puntenverlies aangelopen. In de stadsderby tegen Sparta Rotterdam bleef men steken op een 1-1 gelijkspel. De titelkandidaat eindigde de middag bovendien met tien man.

Feyenoord knokt zich naast Sparta Rotterdam

Sparta noteerde de eerste serieuze kans van de wedstrijd. In de openingsfase kreeg Tobias Lauritsen de kans om de thuisploeg op voorsprong te koppen, maar Timon Wellenreuther redde knap. Aan de andere kant onderscheidde Nick Olij, nota bene gelinkt aan een transfer naar de stadgenoot, zich eveneens met een ingreep.

Feyenoord dacht in de eerste helft de leiding te nemen. Na iets meer dan een kwartier spelen zorgde Dávid Hancko voor serieuze dreiging, maar zijn kopbal eindigde op de paal. In de daaropvolgende fase bleef het spel van de bezoekende club pover. Dit leidde zelfs tot een duidelijke woordenwisseling tussen Lutsharel Geertruida en Gjivai Zechiël.

Fraaie openingstreffer

In de 34ste minuut nam Sparta pardoes de leiding. Wellenreuther wist een pass op Arno Verschueren nog onschadelijk te maken, maar de Feyenoord-doelman moest daardoor wel zijn eigen strafschopgebied verlaten. Op schitterende wijze profiteerde Camiel Neghli: 1-0. De Algerijn kreeg ook nog een kans op een tweede treffer, maar pikte na een goede Sparta-aanval in de handen van de Duitse doelman.

Sparta had de problemen bij Feyenoord nog groter kunnen maken. In de 56ste minuut verwerkte Wellenreuther een afstandsschot niet goed genoeg, maar de rebound werd niet verzilverd door Lauritsen. Aan de andere kant maakte Feyenoord het doelpunt wel. Een vrije trap van Hancko viel voor de voeten van Quinten Timber, die Olij vervolgens wist te verschalken: 1-1.

Rood voor Zerrouki

Het goede gevoel van Feyenoord bleek van korte duur. Kort na de gelijkmaker maakte Ramiz Zerrouki een overtreding op Juliaan Baas. De middenvelder had op dat moment reeds geel op zak, waardoor scheidsrechter Alex Bos zich genoodzaakt voelde om hem van het veld te sturen. Een domper van Feyenoord, dat daardoor zo’n half uur met tien man kwam te staan.

Ondanks het numerieke nadeel bleef Feyenoord zoeken naar de winnende treffer. De ploeg van Brian Priske dacht daarbij geholpen te worden middels een strafschop, maar de overtreding van Mike Eerdhuijzen bleek buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt. Een inzet van Hancko werd in extremis nog van de lijn gehaald, waardoor de 1-1 stand intact bleef.

Feyenoord speelt volgende week zondag een thuiswedstrijd tegen Ajax. Zerrouki mist die wedstrijd. Sparta gaat dat weekend op bezoek bij Willem II.

Is Feyenoord goed genoeg om de strijd met PSV aan te gaan?