Feyenoord mag handen dichtknijpen met punt

Ook tegen NEC leek Feyenoord af te stevenen op een verliespartij. Lang stond het in De Goffert namelijk 1-0 voor de Nijmegenaren door een doelpunt van Sontje Hansen. In de absolute slotfase kwam het echter toch nog ‘goed’ voor de Rotterdammers: Jordan Lotomba maakte er 1-1 van. Op dat moment was dat eigenlijk tegen de verhouding in.

Feyenoord komt goed weg met 1-1 bij NEC

De laatste keer dat er zo slecht werd begonnen aan een voetbalseizoen door de traditionele topclub was in het seizoen 2019-2020, onder Jaap Stam. Al was het niet zo dat de openingsfase aan Feyenoord-kant echt slecht was in het Goffertstadion, en er waren ook kansen, bijvoorbeeld voor Ayase Ueda, de vervanger van de geblesseerde Santiago Giménez, maar hij stuitte op doelverdediger Robin Roefs.

Toch was het NEC dat voor eigen publiek op voorsprong kwam: Thomas Beelen ging in de fout, Hansen kon daarvan profiteren en ook goalie Timon Wellenreuther zag er niet helemaal tiptop uit: 1-0. Daarna moesten de Rotterdammers dus in de achtervolging, maar het zag er met de minuut onzekerder uit wat de mannen van coach Brian Priske lieten zien.

Aluminium, en nóg een keer

Eigenlijk had het vlak na de pauze al 2-0 moeten worden (na weer een defensieve misser), maar Koki Ogawa raakte de buitenkant van de paal. Aan de andere kant van het veld gebeurde er eigenlijk bar weinig, maar toch viel de 1-1 dus nog. Een hoekschop werd in eerste instantie afgeslagen, maar belandde voor de voeten van Anis Hadj-Moussa, die Lotomba bereikte (via doelman Roefs), de Zwitser zette de gelijkmaker vervolgens op het scorebord.

Er was nog wat tijd over en bovendien werden er vijf minuten (later zeven minuten) bijgeteld. Feyenoord kwam echter niet meer dicht bij de overwinning. Sterker nog: het was NEC dat er nog bijna vandoor ging met de drie punten, maar Ogawa raakte nog maar eens de paal…

Scoreverloop: 1-0 (34′) S. Hansen, 1-1 (88′) J. Lotomba