‘Feyenoord-ontslag Priske onvermijdelijk’

Foto: ‘Feyenoord-ontslag Priske onvermijdelijk’

Feyenoord slaagde er zaterdag weer niet in om te winnen. In en tegen Groningen bleef het steken op een 2-2 gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd werd er weer een kring gevormd door trainer Brian Priske en zijn spelers op het veld, wat voor het nodige ongenoegen zorgde bij de Feyenoord-supporters. Volgens Sjoerd Mossou kan het bij een slecht resultaat tegen NAC wel eens klaar zijn met het tafereel en mogelijk ook voor de Deen zelf.

Mossou vreest voor sneuvelen Priske-tafereel

“Als bijzaken plots hoofdzaken worden, dan weet je het meestal wel”, begint Mossou in het AD over het tafereel dat steeds na een wedstrijd van Feyenoord plaatsvindt. “Zeker bij Feyenoord, de club waar de onderbuik nooit ver weg is en waar de achterban een zekere allergie heeft ontwikkeld voor fratsen en aanstelleritis. En dus is ‘het kringetje van Priske’ plots een item geworden. De gewoonte van de Deense Feyenoord-trainer om na afloop van wedstrijden zijn hele team bij elkaar te roepen – als ware het een pupillenwedstrijd – en ze vervolgens heel driftig toe te spreken.”

Mossou noemt het een ‘futiliteit’ en denkt dat er anders over gesproken was als er vier keer was gewonnen. “Dat is nou net het punt: de Rotterdamse goegemeente maakt zich er wél druk om. Brian Priske is amper op weg met een compleet vernieuwde selectie, maar nu al klinkt het gemor dat vroeger alles beter was”, concludeert de voetbaljournalist.

Priske vroegtijdig de laan uit bij Feyenoord?

Volgens Mossou zou een dergelijk scenario altijd gebeuren. “Iedere trainer na Arne Slot zou een periode van scepsis en chagrijn voor zijn kiezen krijgen in Rotterdam, maar nu dat exact gebeurt, lijkt het haast wel een soort self-fulfilling prophecy te zijn geworden. Exact wat je vooraf kon voorspellen, leidt onherroepelijk tot het uitkomen van die voorspelling.”

Het krediet van Priske lijkt volgens Mossou in ieder geval snel op. “Je zou haast medelijden krijgen met Priske, een keurige man die in keurige zinnen praat, maar die aan zijn water zal voelen dat de dingen uit zijn handen dreigen te glippen. In dat licht zou het kringetje – hoe onbenullig ook – zomaar een heikel punt kunnen worden.”

Mossou denkt dat de pleuris wel eens kan uitbreken als Feyenoord niet weet te winnen van NAC. “Je kunt wel uittekenen wat er gebeurt als Feyenoord komende week tegen NAC punten laat liggen in de Kuip. Dan sneuvelt ofwel het kringetje ofwel – vroeg of laat – de bedenker ervan.”

Moet Feyenoord snel afscheid nemen van Priske?

  • Ja, die is niet geschikt
  • Nee, gewoon de tijd gunnen
3025+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie