Feyenoord overtuigend langs Benfica

Foto: Feyenoord overtuigend langs Benfica

Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd van het seizoen met overtuiging gewonnen. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van het sterke Benfica en kunnen met vertrouwen vooruitkijken naar vrijdag. Dan staat de strijd met PSV om de Johan Cruijff Schaal op het programma. Zondag waren Igor Paixão en de teruggekeerde Santiago Giménez de doelpuntenmakers.

Feyenoord wint met 2-1 van Benfica op weg naar Johan Cruijff Schaal

Feyenoord begon met de beoogde opstelling voor de wedstrijd tegen PSV. Dat betekende dat Giménez, die na een bliksemvakantie pas net terug is bij Feyenoord, gelijk in de spits begon. Ook de pas aangetrokken Calvin Stengs kreeg een basisplaats. Verder was opvallend dat Alireza Jahanbakhsh de voorkeur kreeg boven Javairô Dilrosun. Daarnaast zagen we de bekende namen van het kampioenselftal. Paixão stond linksbuiten en van FC Twente overgekomen Ramiz Zerrouki stond op de positie van Orkun Kökcü.

De oud-Feyenoord-aanvoerder nam voorafgaand aan de wedstrijd op emotionele wijze afscheid van Het Legioen. De Turkse middenvelder maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica. Het Legioen, dat altijd wordt gezien als de ideale twaalfde man, juichte (heel toevallig) in de twaalfde minuut. Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes nam de bal niet goed, waardoor Paixão de bal veroverde. Met een vurig schot zette de Braziliaanse vleugelflitser de 1-0 op het scorebord.

Giménez krikt marktwaarde nog wat op

In de 34e minuut verdubbelde Giménez de voorsprong. De Mexicaanse topspits, die eigenhandig zijn land Mexico de Gold Cup bezorgde, maakte een sterke loopactie en wipte de bal over de Benfica-doelman heen. Het tongetje ging weer naar buiten, want Giménez gaat gewoon verder waar hij in De Kuip en bij Mexico was gebleven: doelpunten maken.

Dennis te Kloese zal misschien niet heel blij zijn met het doelpunt van Giménez. Natuurlijk stijgt de marktwaarde van de spits, die zo in de picture staat, maar Feyenoord wil hem graag nog minstens één seizoen behouden. Alleen bij extreme boden moet Feyenoord toch gaan luisteren. Voorlopig blijft Giménez en Feyenoord liet zien ook zonder hem uitstekend te kunnen voetballen.

Giménez na de 2-0 van Feyenoord.

Slot en Schmidt wisselen wat af, Kökcü krijgt ‘applauswissel’

De Rotterdammers kregen kansen op meer en Slot zag ook ruimte om wat te wisselen. Zo mochten Giménez en Marcus Pedersen in de rust in de kleedkamer blijven. Yankuba Minteh en Thomas Beelen waren zijn vervangers. De moegestreden Stengs werd na ruim een uur vervangen door Quinten Timber. Benfica speelde in de sterkste opstelling. Coach Roger Schmidt deed Slot que wisselmomenten een beetje na. Kökcü ging onder juich applaus na een uur aan de kant. Ondanks de achterstand zat hij met een glimlach daarna op de bank.

Hij zag dat Feyenoord het overwicht langzaam een beetje kwijtraakte. Na weer een reeks wissels aan beide kanten drong Benfica aan en vijf minuten voor tijd maakte Petar Musa de aansluitingstreffer. Benfica kreeg verder geen kansen meer, Feyenoord wel. Minteh ging alleen op de Benfica-goalie af en had moeten scoren. De Newcastle United-huurling schoof de bal echter naast. Hij had daarna last van zijn been en moest gedwongen het veld verlaten. Ondanks de Minteh-blessure gaat Feyenoord met het vertrouwen van een zege en zeker een uur goed spel op weg richting PSV.

Scoreverloop: 1-0 (12′) I. Paixão, 2-0 (34′) S. Giménez, 2-1 (85′) P. Musa.

Is Feyenoord klaar voor het nieuwe seizoen?

  • Ja
  • Nee
269+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:20
0+
Salaris van vertrokken Vandaag Inside-gast onthuld: ‘Geen slimme beslissing’
17:05
4+
KNVB vertrekt wellicht uit Zeist: “Zoeken de juiste ruimte”
16:47
0+
Ongeregeldheden in Istanbul: United-fans aangevallen door Fenerbahçe-aanhang
16:34
40+
Koeman krijgt slecht nieuws vanuit Duitsland
16:21
22+
‘Dat zou ook heel raar zijn, als je Farioli hebt gehoord..’
16:11
139+
Groep harde kern Ajax op bezoek bij Twente-Lazio
16:05
57+
Lof voor nieuwe Feyenoord-verdediger: “Echt iemand die het verschil kan maken”
15:54
24+
Lazio-trainer: ‘Hebben iets buitengewoons nodig tegen Twente’
15:40
112+
Eriksen heeft nieuws voor Ajax: ‘Als ze me een aanbieding doen..’
15:30
47+
Dit is waarom Daniele Rugani nu wél de kans krijgt bij Ajax
15:10
389+
‘Kevin de Bruyne samen met PSV-speler naar nieuwe club’
14:52
309+
Onbegrip over Portugese rapportcijfers Feyenoord: “Dit kan toch niet!”
14:36
172+
Kökcü ‘wel klaar met wedstrijden tegen Feyenoord’: “Vervelend”
14:20
109+
Ajax-fundament is gelegd: ‘Nu proberen PSV na te streven’
14:05
282+
Fans FC Barcelona hoeven Frenkie de Jong niet meer te zien
13:50
71+
‘Feyenoorder in Oranje na knaloptreden tegen Benfica’
13:35
141+
‘Opvallende actie Priske ná Benfica – Feyenoord’
13:20
225+
‘Gevangenis dreigt voor Ajax-fans in Baku’
13:06
40+
Openbaar Ministerie heeft groot nieuws voor Johan Derksen
12:48
246+
Genee bevestigt VI-breuk met Akyol en onthult ware reden daarvan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie