Feyenoord reageert op politieboodschap: “Betreuren dat voetbal hiervoor wordt gebruikt…”

Foto: Feyenoord reageert op politieboodschap: “Betreuren dat voetbal hiervoor wordt gebruikt…”

Feyenoord heeft een reactie gegeven op de aangekondigde politiestakingen rondom De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers hebben begrip voor het standpunt van de politiebond, maar vindt ook dat de vele voetballiefhebbers in Nederland niet de dupe moeten worden van de aangekondigde acties.

Feyenoord geeft reactie op aangekondigde acties door politiebond

“Wij hebben nog niet vernomen dat de wedstrijd zondag definitief niet kan doorgaan”, laat Feyenoord weten tegenover RTV Rijnmond. “Uiteraard hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zaak. Goed ook, dat dat kan.”

Toch hoopt Feyenoord dat er geen streep door de wedstrijd tegen Ajax hoeft worden gezet. “Echter, wij zouden het enorm betreuren als – helaas niet voor het eerst – het voetbal hiervoor wordt gebruikt en, zeker in het geval van De Klassieker, niet alleen de betrokken clubs, maar miljoenen mensen er door worden geraakt die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd.”

De politie kondigde aan dat er geen politie aanwezig zal zijn bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. De politiebonden voeren actie tegen een beter vroegpensioen, waardoor het de vraag is of de wedstrijd door kan gaan. Daarover zal burgemeester Ahmed Aboutaleb een knoop moeten doorhakken. Bij de wedstrijden tussen FC Twente – Sparta Rotterdam, NAC – Ajax, Almere City – PSV en FC Groningen – AZ waren ook al geen politiemensen aanwezig, maar die wedstrijden werden niet gezien als risicowedstrijden. Dat is De Klassieker echter wel, waardoor er voorlopig een groot vraagteken achter het duel staat.

Moet De Klassieker gewoon gespeeld worden?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, uitstellen
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie