Feyenoord start swingend, rampavond voor Willem II

Foto: Feyenoord start swingend, rampavond voor Willem II

Na twee 3-0 zeges op FC Luzern, uit en thuis, heeft nu ook Willem II met ruime cijfers verloren van Feyenoord. De Tilburgers kenden een rampzalige openingswedstrijd van hun seizoen en mochten nog blij zijn met ‘slechts’ vier tegengoals: 0-4.

Trainer Fred Grim kende met zijn ploeg al een rommelige voorbereiding door een stevig aantal coronagevallen, en dat was vandaag te zien ook. In de eerste tien minuten kreeg Willem II nog enkele uitstekende kansen, Justin Bijlow stond echter weer goed te keepen. Vervolgens was het aan de andere kant plots wél raak dankzij Bryan Linssen. Zijn schot vanaf randje 16 kon niet gekeerd worden door Robbin Ruiter, die het daarna vrijwel de hele wedstrijd moest bekopen met cynische applausjes en vervelende spreekkoren vanuit de eigen fans.

Nog geen tien minuten na de openingstreffer moest Ruiter opnieuw vissen; Luis Sinisterra bekroonde een prima individuele actie door ook zelf af te ronden langs de Volendamse doelman, die op het verkeerde been was gezet en al niet eens meer reageerde. Gelijk na rust besliste Guus Til het duel door een waanzinnige blunder van Willem II-nieuweling Yttergard Jensen, die Ruiter aan wilde spelen maar in plaats daarvan de bal zo bij een Feyenoorder in de voeten schoof.

De gasten uit Rotterdam namen daarna behoorlijk was gas terug, en dat was maar goed ook. Tot overmaat van ramp had captain Emil Bergström (gehuurd van FC Utrecht) namelijk ook nog een directe rode kaart gepakt door een harde tackle op kniehoogte bij Sinisterra. In de blessuretijd scoorde invaller Naoufal Bannis ook nog de 0-4. De schade was dus groot bij Willem II, waar Feyenoord – met debutant Fredrik Aursnes 90 minuten binnen de lijnen – met een goed gevoel richting de Europese ontmoeting met Elfsborg leeft.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Bryan Linssen, 0-2 (25′) Luis Sinisterra, 0-3 (48′) Guus Til, 0-4 (90′) Naoufal Bannis Bijzonderheden: Emil Bergström krijgt direct rood (60′)

Zie jij Feyenoord als serieuze titelkandidaat dit seizoen?

  • Ja
  • Nee, dat niet
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie