Feyenoord veegt de vloer aan met PEC Zwolle

Foto: Feyenoord veegt de vloer aan met PEC Zwolle

Feyenoord heeft de eerste Eredivisie-zege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij PEC Zwolle ondervond de formatie van Brian Priske weinig problemen: 1-5.

Feyenoord wint met ruime cijfers in Zwolle

Zowel bij PEC Zwolle als Feyenoord was het een onrustige week. Bij de thuisclub ontstond een soap rondom clubicoon Bart van Polen, die daardoor zelfs besloot om het kersverse traject alweer te beëindigen. Bovendien vertrok sterkhouder Thomas Lam vanwege zijn gezinssituatie naar Cyprus en kon spits Dylan Vente pas net voor de aftrap speelgerechtigd verklaard worden.

Bij Feyenoord ging het de voorbije dagen vooral over Calvin Stengs en het systeem van Priske. De aanvallende middenvelder zag een transfer naar Charlotte FC (Verenigde Staten) mislukken na twijfels over diens knie. Ondertussen stond zijn trainer voor de keuze om het veelbesproken systeem 3-4-3 al dan niet te handhaven. In Zwolle besloot de Deen de critici tegemoet te komen door terug te keren naar 4-3-3.

Droomstart in Zwolle

Feyenoord had de wedstrijd niet veel beter kunnen beginnen. Debutant Hugo Bueno leverde aan de linkerflank een piekfijne voorzet af en de Braziliaan Igor Paixão profiteerde dankbaar door van korte afstand raak te knikken: 0-1. De Rotterdammers ondervonden voor rust nauwelijks problemen met PEC Zwolle, waar de fans zich vooral in woord en gebaar achter Van Polen schaarden. Veel verder dan een schotkans voor Davy van den Berg (naast) kwam men niet.

Nog voor rust dacht Feyenoord de marge te vergroten naar 0-2. Santiago Giménez, die andermaal een ongelukkige wedstrijd speelde, wist doelman Jasper Schendelaar weliswaar te passeren, maar had de pech dat de assistent-scheidsrechter buitenspel constateerde. Daardoor ging de titelkandidaat ‘slechts’ met een nipte voorsprong de kleedkamer in.

Stengs doet het

Vroeg in de tweede helft wist Feyenoord alsnog uit te lopen naar 0-2. Paixão dreigde het doel van Schendelaar te belagen, maar koos in plaats daarvan voor een lage voorzet op Stengs. De middenvelder plaatste de bal buiten het bereik van de PEC-doelman en vierde zijn feestje vervolgens voor het uitvak. Met een duidelijk gebaar: het welbekende stiltegebaar.

De 0-3 liet vervolgens niet lang op zich wachten. Dávid Hancko had aanvankelijk nog de pech dat zijn doelpunt werd afgekeurd, maar ditmaal bleek de assistent-scheidsrechter van dienst fout te zitten. De VAR liet de Feyenoord-spelers na een langdurige check alsnog juichen. Met zijn doelpunt maakte hij een einde aan het laatste restje hoop aan Zwolse zijde.

Feyenoord loopt uit

Feyenoord besloot het niet bij drie doelpunten te laten. In de 68ste minuut tilde Giménez de marge naar 0-4. Het opbouwen aan PEC-zijde mislukte, waardoor Gjivai Zechiël in staat kon worden gesteld om zijn Mexicaanse collega te bedienen. Zijn doeltreffende inzet mocht ditmaal wél worden gevierd. Lutsharel Geertruida maakte kort daarna zelfs nog bijna de vijfde.

De 0-5 verscheen alsnog op het scorebord. Na ruim zeventig minuten werd Giménez opnieuw in kansrijke positie gebracht en één-op-één met Schendelaar faalde de spits niet: 0-5. Het slotakkoord kwam evenwel op naam van PEC, dat de eer redde dankzij Filip Krastev. Laatstgenoemde kegelde op schitterende wijze raak.

Kan dit Feyenoord kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie