Feyenoord veegt vloer aan met Go Ahead

Foto: Feyenoord veegt vloer aan met Go Ahead

Feyenoord heeft zaterdagavond zelfvertrouwen getankt. In de eerste wedstrijd na de interlandperiode rekenden de Rotterdammers opvallend simpel af met Go Ahead Eagles: 1-5.

Feyenoord al voor rust zeker van zege in Deventer

Feyenoord verspeelde in de eerste maanden van het Eredivisie-seizoen al veel punten. De achterstand liep daardoor in rap tempo op, maar overwinningen op NAC Breda en FC Twente zorgden voor de interlandperiode voor nieuw elan. Daarnaast wisten de manschappen van trainer Brian Priske in de Champions League een fraaie overwinning te behalen ten koste van Girona.

Met Gernot Trauner als basisspeler begon Feyenoord niet al te scherp aan de wedstrijd, maar al snel wist men de draad op te pakken. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de openingstreffer. Ibrahim Osman snelde langs de Go Ahead-defensie en schoot de bal overtuigend tegen de touwen: 0-1. Aan die treffer gingen al enkele Rotterdamse speldenprikjes vooraf.

Marge loopt op

Feyenoord besloot na de openingstreffer te blijven aanvallen. In de 22ste minuut werden de Rotterdammers daarvoor beloond. Go Ahead Eagles verslikte zich lelijk in de opbouw, waardoor Antoni Milambo de kans kreeg om op te stomen richting het vijandelijke doel. De talentvolle middenvelder wist de zenuwen in bedwang te houden en schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-2.

Uitgezonderd een slippertje van Timon Wellenreuther kwam Feyenoord in de eerste helft amper in de problemen. Nog voor het rustsignaal wisten de bezoekers de genadeklap toe te dienen. Aanvoerder Quinten Timber onderschepte zelf de bal en liet doelman Lucas Plogmann vervolgens kansloos met een snoeihard schot: 0-3. De eventuele illusies aan Deventer zijde smolten daardoor als sneeuw voor de zon.

Feyenoord-spitsen slaan toe

In de tweede helft kwam de Feyenoord-zege geen moment in gevaar. Nog voor het verstrijken van het uur maakten de mannen van Priske zelfs op fraaie wijze de 0-4. Osman fungeerde als aangever, Milambo had een overstapje in petto en Ayase Ueda mocht de klus afmaken. Een grote meevaller voor de Japanse spits, die dit seizoen al meermaals harde kritiek te verwerken kreeg.

Ook die andere spits van Feyenoord mocht meedelen in de feestvreugde. Op aangeven van In-Beom Hwang tikte de ingevallen Julián Carranza de 0-5 tegen de touwen. De assistent-scheidsrechter greep aanvankelijk nog wel in door te vlaggen, maar de VAR corrigeerde diens beslissing. Aan de andere kant mocht Oliver Edvardsen vervolgens de eer redden voor Go Ahead.

Is Feyenoord nog een reële titelkandidaat?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie