Feyenoord verliest in Arnhem door geblunder achterin

Foto: Feyenoord verliest in Arnhem door geblunder achterin

Feyenoord is vanmiddag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Na eerder al eens FC Utrecht bleek nu in Arnhem concurrent Vitesse uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers, die een erg vermoeide indruk maakten.

Bij de gastheren stond Jeroen Houwen vandaag onder de lat doordat de eigenlijke eerste goalie, Markus Schubert, in de warming-up geblesseerd raakte. Het leek Vitesse echter weinig te deren, want met name het eerste half uur was het heer en meester. De beloning kwam al na zeven minuten spelen via Loïs Openda. De aanvaller verraste een treuzelende Marcos Senesi door de bal af te snoepen, langs doelman Justin Bijlow te glippen en raak te prikken: 1-0. Bij de actie raakte Senesi overigens tot overmaat van ramp ook nog eens geblesseerd, Lutsharel Geertruida verving hem.

Feyenoord liet zich ondanks die rampzalige opening niet van de wijs brengen en kwam na een half uur spelen terug op gelijke hoogte; Guus Til kopte een afgemeten voorzet van Marcus Holmgren Pedersen knap binnen. Vlak na rust kwam Vitesse echter opnieuw op voorsprong; dit keer door een blunder van uitgerekend de ingevallen Geertruida. Hij ging pardoes onder een lange bal door en liet Openda daarmee ontsnappen: hij maakte er dankbaar gebruik van en schoot zijn tweede van de middag binnen.

Het was ook gelijk genoeg voor de zege, want een echt slotoffensief konden de uitgebluste gasten amper creëren in de uitgelaten GelreDome. Ook niet tegen negen man, nadat Matusz Bero in de zevende van de in totaal tien minuten blessuretijd nog zijn tweede gele kaart kreeg, en Thomas Buitink even daarna nog direct rood ving voor een levensgevaarlijk hooggeheven been.

Scoreverloop: 1-0 (06′) Loïs Openda, 1-1 (29′) Guus Til, 2-1 (46′) Loïs Openda

Vitesse verdiende deze zege

  • Eens
  • Nee, vind ik niet
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie