Feyenoord Vrouwen bezorgt Ajax eerste puntenverlies in Eredivisie

Foto: Feyenoord Vrouwen bezorgt Ajax eerste puntenverlies in Eredivisie

De vrouwen Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. De bezoekers kregen wat meer kansen, maar kon dat niet vertalen in een driepunter.

Klassieker tussen Feyenoord- en Ajax Vrouwen eindigt zonder doelpunten

Ajax had na drie wedstrijden in de Azerion Eredivisie de volle buit van negen punten, terwijl Feyenoord met vier punten al twee keer tegen puntenverlies was aangelopen. In de eerste helft op Varkenoord hielden beide ploegen elkaar redelijk in bedwang. Feyenoord had de eerste kans met een schot van grote afstand van Ella van Kerkhoven, die uiteindelijk net naast het doel van Regina van Eijk ging. 

Daarna namen de Ajax Vrouwen langzamerhand het heft in handen, met beide vleugelaanvallers in de hoofdrol. Lotte Keukelaar viel op met sterke dribbels, terwijl Tiny Hoekstra even later Danique Tolhoek bediende. Diens kopbal ging naast het doel van Feyenoord. Na een halfuur begonnen de Ajax Vrouwen de duimschroeven stevig aan te draaien. Er volgden grote kansen, maar steeds lag Jacintha Weimar in de weg. De Feyenoord-keeper voorkwam dat Lily Yohannes, Tolhoek en Keukelaar de score konden openden.

Ook in tweede helft betere kansen voor Ajax

Kort na rust was er sprake van een zelfde scenario. Ditmaal kwam Tolhoek in kansrijke positie, maar Weimar kwam opnieuw als winnaar uit de strijd. Even later schoten Hoekstra en Nadine Noordam respectievelijk over en recht in handen van Weimar.

In de slotfase bleef vooral Ajax op zoek naar de zege, al werd de drang naar voren iets minder overtuigend. Noordam probeerde het van grote afstand met een flinke knal, maar Weimar wist andermaal te redden. Datzelfde gebeurde dieper in de tweede helft toen Danique Noordman in twee instanties niet wist af te drukken.

Zo beten de Ajax Vrouwen zich stuk op Feyenoord en werd het eerste puntenverlies in de Azerion Vrouwen Eredivisie een feit. 

Onnodig puntenverlies voor Ajax?

  • Zeker wel
  • Nee hoor
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie