‘Feyenoord wilde drie jaar geleden al breken met ‘geldwolf; Geertruida’

Foto: ‘Feyenoord wilde drie jaar geleden al breken met ‘geldwolf; Geertruida’

Lutsharel Geertruida is voor 20 miljoen euro plus 5 aan bonussen verkocht aan RB Leipzig. Wie had dat drie jaar geleden, toen Feyenoord nog op ramkoers leek te liggen met het eigen jeugdproduct, gedacht?

Lutsharel Geertruida uiteindelijk tóch via de voordeur weg bij Feyenoord

Het was de zomer van 2021 toen Feyenoord bekendmaakte dat Geertruida weg zou gaan omdat de club er niet uit kwam over verlenging van zijn aflopende contract. Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad: “Geertruida werd door gretige journalisten neergezet als een geldwolf, de ‘eisen waren extreem’ en Feyenoord kon niet anders dan de stekker uit de onderhandelingen trekken en de speler op die manier neerzetten als een iemand met dollartekens in zijn ogen.”

De clubwatcher vervolgt: “De werkelijkheid lag wat genuanceerder. Ja, agent Leegreg Fer van Wasserman had de financiële wensen van Geertruida op tafel gelegd in de Kuip. En daar kwam ook een scenario voorbij waar de verdediger, als hij zou bijtekenen zich zou ontwikkelen tot de beste speler in de Kuip, een passend salaris zou moeten krijgen in zijn laatste contractjaar.” Het werd dát scenario.

Droomtransfer naar RB Leipzig

Geertruida tekende deze zomer tot 2029 bij RB Leipzig. Hij reageerde daarop: “Eindelijk kan ik zeggen dat ik een RB Leipzig-speler ben. Ik sluit me aan bij een team dat enorm veel potentieel heeft en geweldig voetbal speelt, in een fantastisch stadion ook. Ik speelde met Nederland in Leipzig tegen Frankrijk op het EK en het is geweldig dat ik nu in de Red Bull Arena mag spelen in de Bundesliga en de Champions League. Het seizoen is al begonnen, dus er is geen tijd te verliezen.”

Geertruida wordt een groot succes bij Leipzig

  • Eens
  • Oneens
780+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie