‘Feyenoord wint jackpot met Summerville’

Foto: ‘Feyenoord wint jackpot met Summerville’

Crysencio Summerville staat nu nog onder contract bij Leeds United, maar daar komt zéér binnenkort verandering in. Volgens Fabrizio Romano vertrekt hij namelijk naar West Ham United en is de deal al kogeltje rond.

‘Kassa Feyenoord rinkelt na transfer Crycensio Summerville’

De Italiaanse ‘transfergoeroe’ meldt op X dat The Hammers méér dan 25 miljoen pond (dertig miljoen euro) neertellen voor hun aanwinst, en dat betekent meteen óók dat de vlag uit kan bij De Kuip. Feyenoord heeft namelijk recht op een fikse doorverkooppremie.

In een eerder stadium schreef 1908.nl namelijk: “Wanneer Summerville een definitieve transfer maakt, heeft Feyenoord recht op een doorverkooppercentage van zo’n tien procent én een solidariteitsbijdrage van vijf procent over de transfersom. Wat het transferbedrag uiteindelijk gaat doen, moet nog blijken.”

Een doorverkooppremie wordt in de regel berekend over de winst, maar omdat Summerville Rotterdam-Zuid voor een appel en een ei achter zich liet, liegt die er hoe dan ook niet om. Gaan we uit van een transfersom van dertig miljoen, dan bedraagt de geldsom die Feyenoord mag bijschrijven zo’n 4,35 tot 4,5 miljoen euro.

“In Engeland ben ik een man geworden”

In een interview met Voetbal International vertelde de hoofdrolspeler in dit verhaal over zijn ontwikkeling bij Leeds: “Je zegt dat ik volwassen ben geworden. Dat vind ik een mooi compliment. Dat is misschien ook wel zo. In Engeland ben ik een man geworden. Dat wordt ook van je gevraagd. Je traint elke dag met grote jongens. In het begin dacht ik weleens: het komt wel goed. Vandaag even wat gas terugnemen. Maar dat accepteren ze in Engeland echt niet.”

Fiks bedrag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
891+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie